14.6 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
DiverseHezbollahul a atacat nordul Israelului cu 40 de rachete! Ce va urma?...

Hezbollahul a atacat nordul Israelului cu 40 de rachete! Ce va urma? MAE le cere românilor să evite orice călătorie în Orientul Mijlociu!

Ministerul Afacerilor Externe al României a ridicat vineri, 12 aprilie, gradul de alertă de la opt la nouă și a cerut cetățenilor români să evite orice călătorie în Israel în această perioadă de timp.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Statul Israel cu privire la existența riscurilor de securitate pentru integritatea cetățenilor, cu recomandarea de a evita orice călătorie. Având în vedere starea declarată de război din Statul Israel, lansarea de rachete din Fășia Gaza către teritoriul țării și incidența crescută a atacurilor teroriste, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care se află sau tranzitează acest stat să urmeze instrucțiunile autorităților locale, să se adăpostească în clădiri și spațiile publice special amenajate, iar când situația va permite, părăsirea țării”, au scris cei de la MAE pe pagina lor de internet.

MAE recomandă insistent cetățenilor români caredoreau să călătorească în Israel pentru destinații și tururi turistice să-și reprogrameze deplasarea.

„Cetățenii români sunt sfătuiți să se informeze, în prealabil, asupra situaţiei de securitate din zonele în care urmează să călătorească, dacă deplasarea se impune, să evite localitățile amplasate în proximitatea zonelor de frontieră din partea de nord a țării, să manifeste o atitudine cooperantă cu autoritățile locale și să își anunțe prezența la cea mai apropiată misiune diplomatică a Românie”, adaugă cei de la MAE.  

Contactarea autorităţilor române devine obligatorie

În plus, cetăţenii români care sunt nevoiţi să se deplaseze în Statul Israel sau se află deja pe teritoriul acestei ţări, sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României la Tel Aviv şi / sau la Consulatul General al României la Haifa și să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă la adresa de e-mail telaviv@mae.ro și / sau haifa@mae.ro.

Aceleași precauții mari au fost adresate românilor și în privința altor destinații din apropierea geografică a Israelului, cum ar fi Palestina, Liban și Iran.

Calmul relativ dintre Israel și Iran a fost spulberat în seara zilei de vineri, 12 aprilie, atunci când forțe militare apropiate Iranului au lansat din Liban cel puțin 40 de rachete spre nordul Israelului.

Diverse imagini postate pe rețelele sociale arată că scutul Iron Dome a fost activat de către armata Israelului, care a răspuns bombardând o serie de clădiri folosite de Hezbollah. 

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments