7.9 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
DiverseÎn atenția proprietarilor de mașini Tesla: iarna grea dă peste cap bateriile...

În atenția proprietarilor de mașini Tesla: iarna grea dă peste cap bateriile celebrei mașini!

Mașinile electrice de tip Tesla, la mare căutare în unele zone ale lumii, dar cu precădere în Statele Unite, traversează un moment de cumpănă.

Și asta în principal din cauza condițiilor meteo ce se înregistrează în special în Statele Unite.

Presa nord-americană, dar și cea europeană, au remarcat în ultimele zile faptul că numeroase exemplare de asemenea mașini zac abandonate în diverse mari orașe americane.

La Chicago, spre exemplu, în ultimele zile locuitorii au putut asista la scene aparte în care au fost implicate asemenea vehicule.

Motivul pentru care proprietarii aleg să-și abandoneze temporar mașinile e acela că din cauza frigului extrem bateriile mașinilor nu reușesc să se mai încarce sau, dacă o fac, timpul necesar e mult mai mare ca cel în care aceeași problemă era altădată rezolvată.

Iar asta face ca în numeroase stațiile de încărcare americanii să prefere să-și lase mașinile, pe care pentru o vreme au devenit inutilizabile.

Potrivit specialiștilor, încărcarea unui mașini de tip Tesla durează în jur de 45 de minute. În practică, șoferii susțin însă că e nevoie de  cel puțin două ore.

Mașinile produse de compania lui Elon Musk au încă mare căutare în diverse zone ale lumii, inclusiv în România

La anumite temperaturi însă, mult sub zero grade Celsius, datele chestiunii sunt radical schimbate. Până și mașinile clasice întâmpină probleme serioase. chiar și mașinile termice întâmpină aceleași dificultăți. Când temperaturile scad foarte mult este nevoie de mai multă energie pentru a încălzi habitaclu și, prin urmare, și consumul crește și consumul de energie electrică, dar și perioada de timp.

https://video.repubblica.it/mondo/usa-il-gelo-a-chicago-ferma-le-tesla-a-decine-restano-bloccate-per-strada/460950/461914?ref=RHRT-BG-P1-S1-T1

Sfatul celor de Tesla este acela ca proprietarii unor asemenea mașini să preîncălzească bateriile menținând în același timp nivelul acesteia de încărcare la peste 20%, folosind funcția „pornire programată”, astfel încât mașina să poată gestiona încărcarea în mod independent.

Tesla Motors a avut parte de un an 2023 foarte bun în România. Peste 3.000 de automobilisme noi de acest tip au fost înmatriculate doar anul trecut, la noi în țară.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments