14.3 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
StiriInternIohannis a plecat la shopping de armament în Coreea de Sud cu...

Iohannis a plecat la shopping de armament în Coreea de Sud cu un avion de lux. Miniștrii din delegație, lăsați să facă autostopul

Președintele Iohannis a comis o nouă aroganță la adresa românilor sfătuiți să strângă cureaua. Șeful statului a plecat în vizită oficială în Coreea de Sud cu un avion de lux închiriat pe bani mulți, în timp ce ceilalți membri din delegație, trei miniștri și șeful DSU au fost lăsați să se descurce, eventual să facă autostopul.

Așa arată interiorul unui avion închiriat de președintele Iohannis Sursa foto: globaljet.aero

Pentru vizita oficială a delegației României în Coreea de Sud va trebui să plătim mai multe rânduri de bilete de avion: unul pentru președintele Klaus Iohannis și doamna Carmen, dar și alte bilete pentru miniștrii care trebuie să semneze diferite contracte. Aceștia au fost pur și simplu lăsați să se descurce care cum a putut pentru a zbura la Seoul, Iohannis preferând să închirieze, ca de obicei, un avion privat din clasa de lux.

Este vorba despre delegaţia oficială, compusă din ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Mai mult: așa după cum ne-a obișnuit, președintele a făcut o mică escală la Sibiu, unde s-a îmbarcat și prima doamnă.

Și să nu credeți că Iohannis plătește costurile pentru aceste deplasări cu avioane de lux din banii câștigați din meditații. Fondurile sunt date din bugetul administrației prezidențiale, mărit și din nou mărit din mila guvernului Ciolacu.

Și pentru ca aroganța actualului președinte să fie maximă, întrebat în repetate rânduri cât costă închirierea unui astfel de avion, președintele a spus că este top-secret. O să aflăm probabil peste 50 de ani, la fel ca și în cazul ziariștilor răpiți în Irak. Numai anul trecut administrația prezidențială a cheltuit aproximativ 8 milioane de euro pentru deplasările exotice ale președintelui Iohannis.

Este însă un gest care îi aduce lui Iohannis o mare bilă neagră, în încercarea lui de a ajunge secretarul general al NATO. Dacă ar ajunge în această funcție, cu siguranță Iohannis nu și-ar permite astfel de gesturi. Ar fi, probabil, pus într-un banal avion militar, unde la altitudine mare cam faci frigul.

K 9 Thunder, tipul de obuzier pentru care ne va invidia inclusiv președintele Ucrainei

Vizita oficială în sine este însă una foarte importantă. România va cumpăra de la coreeni arme în valoare de un miliard de dolari. Este vorba despre 54 de obuziere K9 Thunder, autopropulsate, arme de ultimă generație ce pot lovi ținte aflate chiar și la 40 de kilometri distanță și 18.000 de proiectile.

Marți, 23 aprilie, urmează ca Iohannis să se întâlnească cu președintele sud-coreean, Yoon Suk Yeol, urmând ca miercuri să aibă o întrevedere și cu premierul Han Duck-soo.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments