20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
DiverseIon Cristoiu despre Ucraina: „Americanii simt că este un dezastru!”

Ion Cristoiu despre Ucraina: „Americanii simt că este un dezastru!”

În urma discuției dintre președintele Klaus Iohannis și Joe Biden despre nevoia Ucrainei pentru sistemele antiaeriene Patriot, liderii politici români i-au în considerare trimiterea unuia dintre cele pe care le avem către țara aflată în plin conflict militar, lucru considerat de Ion Cristoiu ca fiind absolut alarmant.

În cadrul podcastului „3×3” , moderat de Alexandru Răducanu, numai la Canal 33, Ion Cristoiu condamnă posibila trimitere către Ucraina a unuia dintre cele patru sisteme PATRIOT deținute de România și a explicat eforturile financiare supraomenești prin care țara noastră a trecut numai pentru a le achiziționa.

„Pot să dea și jumătate de țară! Problema este că la ora actuală, noi ne aflăm în pragul colapsului economic. Ne împrumutăm în fiecare lună ca să asigurăm salariile și pensiile, deci noi nu avem bani, da? Când am achiziționat sistemele acelea patru, ni s-a spus că sunt vitale. Păi dacă sunt vitale de ce să dai unul? Asta înseamnă că nu avem nevoie de ele!”, a specificat jurnalistul.

De asemenea, invitatul permanent al lui Alexandru Răducanu a ironizat argumentele care susțin o astfel de donație, numindu-le „aberante”: „Am auzit tot felul de teorii aberante că «trebuie să te sacrifici». Atunci hai să ne sacrificăm să le dăm Moldova. Ce este aia sacrificiu? Nu există! De ce nu se sacrifică americanii să trimită trupe? Ei simt că este un dezastru!”.

Ascultă întreaga conversație dintre Ion Cristoiu și Alexandru Răducanu în videoclipul de mai jos:

play-sharp-fill

Urmărește „3×3 cu Ion Cristoiu” în fiecare săptămână, joi, de la 21.15, numai pe canalul oficial de YouTube al Canal 33.

Fabian Basalau
Fabian Basalauhttp://canal33.ro
În prezent student la Facultatea de Traducere și Interpretare, Fabian este jurnalist cu experienta de lucru in redactiile publicatiilor ProSport, B1 TV și DigiSport. Iubește să scrie și este pasionat de istorie, artă și tehnologie.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments