7.9 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
DiverseIon Cristoiu: „Este un păienjeniș atât de mare, că nu ai cum...

Ion Cristoiu: „Este un păienjeniș atât de mare, că nu ai cum să-l rupi! Toți sunt cumetri.”

Anchetarea de către DNA a fostului președinte PNL Prahova și fost prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal, Iulian Dumitrescu, stârnește o nouă debandadă în colțul din dreapta al arenei în care se dau meciurile pentru putere în România.

Multă lume presupune că obținerea unor funcții publice gravitează în jurul intereselor personale ale politicienilor, iar aceste înțelegeri tacite au fost prim subiect de discuție între Ion Cristoiu și Alexandru Răducanu, în podcastul săptămânal 3 X 3 cu Ion Cristoiu.

„Eu nu cred în justiția română”, a declarat Cristoiu, când a comentat cercetarea de către procurorii DNA a lui Iulian Dumitrescu.

Amintim că acuzatul este investigat pentru luare de mită și fals în declarații.

Jurnalistul este de părere că Dumitrescu a furat bani cu siguranță, motivând că „puțini primari sau președinți ai consiliului județeanu nu fură. Pentru că, la un moment dat te obligă viața. Când ajungi în funcție, trebuie să dai partidului și lui cutare, cutare.”

Ion Cristoiu afirmă că a primit informații chiar de la anumiți politicieni despre cum se desfășoară procesul de numire în funcții și cum influențează relațiile acest lucru.

Despre Iulian Dumitrescu, jurnalistul spune că „Era unul din baronii locali, lider care avea în plasa lui cel puțin doi miniștri: Ghorghiu și pe Predoiu. Adică erau protejații lui”.

Cât despre punerea lui sub acuzare, poate fi efectul intrigilor din partid, în sensul că președintele Iohannis ar fi primit „ponturi” că Dumitrescu ar pune la cale un complot sau că a vorbit prea mult „la beție”. Scopul acestui scandal, este de părere Ion Cristoiu, a fost ca Dumitrescu să fie scos din funcția de prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal.

Aceste dedesubturi din partide și jocurile de culise pun românii într-o postură vulnerabilă în fața alegerilor vitale din acest an.

„Este un păienjeniș atât de mare, că nu ai cum să-l rupi! Nici un demnitar nu ajunge prin el însuși. Toți sunt cumetri!”, a fost concluzia amară a jurnalistului.

Vezi în clipul de mai jos argumentația pe acest subiect:

3 X 3 cu Ion Cristoiu poate fi urmărit, în direct, în fiecare joi, de la 21.15, pe Youtube Canal 33!

Alina Maslin
Alina Maslinhttp://canal33.ro
Licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la UAIC Iași și absolventă a masteratului Jurnalism Tematic, Universitatea din București. A realizat articole pentru Rador, a fost colaborator Europa Fm și editor în trustul Intact, pentru Antena 1 și Antena Stars. Este Producător executiv la Canal 33 HD si redactor www.canal33.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments