14.6 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
StiriLifestyleLa ce te ajută Ho'oponopono, tehnica hawaiiană de vindecare și de eliberare...

La ce te ajută Ho’oponopono, tehnica hawaiiană de vindecare și de eliberare emoțională

Ho’oponopono este o tehnică spirituală hawaiană ancestrală, care se concentrează pe vindecarea și eliberarea traumelor emoționale pentru a atinge starea de armonie și echilibru. Cuvântul “ho’oponopono” înseamnă “a face ceea ce este potrivit” în limba hawaiană.

De ajutor în vindecarea rănilor emoționale

Scopul principal al ho’oponopono este de a restabili relațiile armonioase între oameni și de a vindeca rănile emoționale care pot afecta sănătatea, fericirea și succesul personal. Această tehnică se bazează pe ideea că toate experiențele noastre sunt rezultatul gândurilor și emoțiilor noastre, iar vindecarea vine prin asumarea responsabilității pentru aceste experiențe și iertarea de sine și a celorlalți.

Beneficiile ho’oponopono

Principalele beneficii ale practicării ho’oponopono includ eliberarea de emoții negative, vindecarea traumelor și conflictelor interioare, îmbunătățirea relațiilor personale și creșterea stimei de sine. Această tehnică oferă o modalitate de a ne asuma responsabilitatea pentru propria noastră realitate și de a ne elibera de povara trecutului.

Procesul ho’oponopono implică recunoașterea și acceptarea responsabilității pentru experiențele noastre de viață, exprimarea recunoștinței și iertarea de sine și a celorlalți. Aceasta se realizează prin repetarea a patru fraze-cheie: “Te iubesc”, “Îmi pare rău”, “Iartă-mă”, “Mulțumesc”. Aceste cuvinte sunt adresate divinului sau Sinelui Superior, care are puterea de a vindeca și elibera.

Origini hawaiene

Ho’oponopono a fost practicat în mod tradițional în cadrul familiilor hawaiene, iar procesul era condus de un kahuna, un înțelept spiritual. Cu toate acestea, în prezent, ho’oponopono a devenit cunoscut la nivel mondial, iar mulți oameni îl practică individual sau în grupuri.
Frecvența practicării ho’oponopono poate varia în funcție de preferințele și nevoile individuale. Nu există o regulă strictă în acest sens, iar fiecare persoană poate decide cât de des dorește să se angajeze în practica ho’oponopono. Cu toate acestea, este recomandat să se facă în mod regulat pentru a obține beneficii semnificative.

Cât de des se recomandă să fie făcută această tehnică

Mulți practicanți ai ho’oponopono își alocă timp zilnic pentru a se conecta cu această tehnică spirituală. Aceasta poate include recitarea frazelor-cheie ale ho’oponopono, meditația asupra iertării și a vindecării, vizualizarea sau alte practici asociate.

În plus, ho’oponopono poate fi practicat și în timpul situațiilor dificile sau atunci când apare un conflict intern sau extern. Este o modalitate excelentă de a gestiona emoțiile și de a găsi pacea interioară în momentele de provocare.

Important este să găsiți un ritm și o frecvență care să vi se potrivească. Unele persoane preferă să practice ho’oponopono în fiecare zi, în timp ce altele pot găsi beneficii și cu o practică mai puțin frecventă. Cheia este consecvența și intenția sinceră de a se vindeca și de a-i elibera pe ceilalți.

Indiferent de cât de des alegeți să practicați ho’oponopono, este esențial să fiți prezenți și sinceri în proces. Fiți atenți la propriile emoții, gânduri și experiențe și abordați-le cu iubire și compasiune. Prin practica regulată, ho’oponopono poate deveni o tehnică puternică de transformare personală și spirituală.

Practică străveche

Ho’oponopono nu a fost descoperit ca o tehnică în sensul tradițional al cuvântului. Este o practică veche, care a fost transmisă de-a lungul generațiilor în cultura hawaiiană.

Ho’oponopono a fost practicat în mod tradițional în cadrul familiilor hawaiene pentru a restabili armonia și echilibrul în relații și comunitate. A fost o modalitate de a rezolva conflicte, de a vindeca rănile emoționale și de a restabili pacea și bunăstarea.

De-a lungul timpului, ho’oponopono a fost păstrat și transmis în mod oral de către kahunas, înțelepți spirituali și conducători ai comunităților hawaiiene. Acești kahunas aveau cunoștințe și înțelegere profundă a învățăturilor și practicilor tradiționale hawaiiene.

Cu trecerea timpului, ho’oponopono a devenit mai cunoscut și mai accesibil în afara culturii hawaiiene. În anii ’70, dr. Ihaleakalá Hew Len, un psihiatru hawaiian-american, a popularizat o formă de ho’oponopono cunoscută sub numele de “ho’oponopono identitate de sine”. El a aplicat această tehnică într-un spital psihiatric din Hawaii, obținând rezultate remarcabile în tratamentul pacienților.

Deși există variante și interpretări diferite ale ho’oponopono, astăzi este în mare parte asociat cu învățăturile și practicile lui dr. Hew Len și a devenit cunoscut în întreaga lume ca o tehnică de vindecare și dezvoltare personală.

Este important de menționat că ho’oponopono este o practică culturală și spirituală sensibilă, iar respectarea tradițiilor și valorilor sale este esențială. Atunci când se practică ho’oponopono, este recomandat să se abordeze acest proces cu intenție sinceră și respect față de propria evoluție și vindecare.

Ho’oponopono este o tehnică profundă și personală, care poate aduce beneficii semnificative pentru cei care o practică. Prin asumarea responsabilității și iertarea de sine și a celorlalți, ne poate ajuta să ne eliberăm de traumele trecutului și să ne construim o viață mai armonioasă și mai fericită.

Simona Stănoi
Simona Stănoi
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Simona Stănoi este jurnalist de presă scrisă și televiziune. A scris în revistele Click!sănătate, Click!pentrufemei, Click!poftăbună, GoldMagazine.ro, a fost reporter al emisiunii Exclusiv Vip și redactor colaborator pentru interviuri publicate în cartea: „Culorile sunetelor“, editura RAO precum si jurnalist de televiziune in productii ale Antenei 1.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments