12.4 C
București
vineri, 1 martie, 2024
Google search engine
DiverseLegenda păstorului credincios și taina cum a devenit Moș Crăciun  

Legenda păstorului credincios și taina cum a devenit Moș Crăciun  

Îngerii vestesc păstorilor din jurul Betleemului nașterea pruncului Iisus, cel ce a venit să ne mântuiască

Într-o noapte, în ținutul din jurul Betleemului, câțiva păstori stăteau pe câmp cu turmele lor. Ei îşi păzeau oile de teama animalelor sălbatice ce dădeau târcoale în întuneric.

Dintr-o dată, noaptea adâncă din jurul lor a fost luminată de slava lui Dumnezeu și un înger al Său a venit lângă ei. Văzându-l, păstorii s-au înfricoşat, însă îngerul i-a liniştit și le-a vestit nașterea Mântuitorului.

Îngerul vestește păstorilor nașterea Mântuitorului

Cel mai credincios dintre păstori a vrut să meargă să vadă minunea proorocită de înger, nașterea Mântuitorului.  Ceilalti ciobani, auzind asta, au hotărât să-l urmeze.

Pe cer se afla steaua luminoasă si ei au mers după lumina stelei până la Betleem, unde i-au găsit pe Maria și Iosif și-au văzut cu ochii lor pruncul culcat în iesle, întocmai cum le spusese îngerul.

Steaua îi călăuzește pe păstori către ieslea unde este născut pruncul Iisus

Pentru că era foarte frig afară, vitele din grajd încercau să încălzească pruncul abia născut.

Păstorul cel credincios, când a văzut asta, l-a învelit cu blana sa de oaie, iar el s-a adăpostit printre mioare.

Când s-a trezit doua zi dimineață, bătrânul a fost înconjurat cu o lumină albă, care l-a adus în fața lui Dumnezeu și, drept răsplată pentru bunătatea sa, păstorul a fost, de atunci, cel ce aduce bucurii copiilor în fiecare an, în noaptea de ajun. Și a primit numele de Moș Crăciun.

Moș Crăciun,personajul cel mai iubit și așteptat de copiii cuminți in noapea de ajun

El a devenit simbolul magiei și al copilăriei, personajul legendar care aduce cadouri copiilor cuminți în noaptea de Ajun, 24 spre 25 decembrie.

Este povestea frumoasă care se repetă în fiecare an, spiritul sărbătorilor de iarnă, definiția bucuriei și generozității.

Veronica Diac
Veronica Diachttp://canal33.ro
A preferat întotdeauna să facă munca „nevăzută” a unei redacții jurnalistice, cea de documentare, extrem de prețuită și de căutată atunci „când îți arde buza”, dar care îl lasă mereu în umbră pe autorul ei. E specializată în relația presei cu instituțiile bancare, de asigurări sociale și de sănătate, dar și pe spinoasa problemă a pensionării. Pasiunea ei cea mare e însă să scrie povesti urbane despre locuri și personaje care au făcut cândva „istorie”!
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments