18.5 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
DiverseMarcel Ciolacu a respins propunerea închiderii magazinelor în zilele de weekend

Marcel Ciolacu a respins propunerea închiderii magazinelor în zilele de weekend

Premierul Marcel Ciolacu a respins joi, 28 martie, propunerea comercianților mici și mijlocii legată de ideea de a reduce programul magazinelor la finalul săptămânii.

„Vreau să închid un subiect care a provocat dezbatere publică, cel legat de programul magazinelor la sfârșit de săptămână. Din semnalele primite din rândul societății, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend! Au închis alții piețele în pandemie și au pus orar la magazine, nu mai suntem în etapa aceea”, a anunțat premierul Marcel Ciolacu în deschiderea ședinței săptămânale de Guvern.

Același oficial anunțase săptămâna trecută că există în atenția sa o astfel de propunere, ce urmează a fi analizată.

La rândul lor, micii comercianți precizaseră că o asemenea decizie nu ar afecta programul clienților, întrucât magazinele ar urma să fie închise sâmbăta, de la ora 14.00 sau 15.00, atunci când majoritatea și-a făcut deja cumpărăturile. Eventuala aplicare a unei asemenea hotărâri le-ar fi permis însă câtorva sute de mii de angajați să petreacă cel puțin două weekenduri cu familia.

În aceeași chestiune se pronunțase și ministrul Agriculturii, Florin Barbu, care se poziționase ferm împotriva unui asemenea demers, precizând că „nu se pune problema închiderii hipermarketurilor în weekend”.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments