23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Google search engine
StiriInternMarcel Ciolacu anunță susținere financiară din partea statului pentru academiile de fotbal

Marcel Ciolacu anunță susținere financiară din partea statului pentru academiile de fotbal

Fermecat de atmosfera creată de români la EURO 2024,  premierul a anunțat că Guvernul va da bani școlilor de fotbal din întreaga țară, fie ele publice sau private. Scopul este ca fotbalul românesc și mai ales echipa națională să aibă în viitor cât mai mulți jucători talentați.

play-sharp-fill

Anunț neașteptat al premierului, făcut chiar astăzi, 4 iulie, înainte de ședința de Guvern.

Marcel Ciolacu a spus că Statul va susține, la paritate, cheltuielile cluburilor de fotbal, prin susținerea cu bani de la Guvern a școlilor de fotbal.

„Cred că după performanța fotbaliștilor noștri la Euro 2024, care a declanșat pentru noi toți și emoție și mândrie națională, trebuie să facem pași concreți ca să asigurăm o naționalei o resursă constantă de tineri valoroși. De aceea, aprobăm un memorandum prin care finanțăm de la bugetul de stat academiile de fotbal publice sau private, pe baza clasificării făcute de Federația Română de Fotbal. Pentru fiecare leu cheltuit de FRF sau cluburi, statul român va aloca, de asemenea, un leu. Singura condiție este ca destinația exclusivă a finanțării să fie pentru copii și juniori. Cred că acesta este traseul corect; este un model de succes pus în practică de Gică Hagi și Gică Popescu la Academia de la Constanța. Actuala națională are mulți jucători crescuți acolo, trebuie să recunoaștem asta, să ne înclinăm în fața lui Hagi și să multiplicăm acest exemplu la nivel național!”, a declarat Marcel Ciolacu.

Conform ultimelor date publicate de FRF, în România funcționează 115 de academii de fotbal pentru copii și juniori. Într-un clasament întocmit de cei de la Federație, cel mai mare punctaj îl are academia lui Hagi, urmată de cei de la AFK Csikszereda Miercurea Ciuc și de FCSB.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments