9.6 C
București
vineri, 1 martie, 2024
Google search engine
DiverseMarcel Ciolacu bate monedă insistent pe tema majorării pensiilor românilor

Marcel Ciolacu bate monedă insistent pe tema majorării pensiilor românilor

Premierul României a apăsat foarte tare luni seara „pedala” popularității într-o emisiune de televiziune. Marcel Ciolacu a vorbit, la Digi 24, despre o realitate pe care zeci de mii de români o cunosc de multă vreme și pe care politicienii „au descoperit-o”, cu oarecare surprindere în anii din urmă!

Pe scurt, Marcel Ciolacu a vorbit despre intenția guvernului său de a majora pensile și din pricina unor presiuni externe, pe acest subiect.

„Ne-a spus și Comisia Europeană că nu mai putem să continuăm așa. Sunt bunicii voștri, părinții voștri, cum poate să trăiască cineva cu o pensie de 1.500 de lei?”, a reluat premierul într-o emisiune la televiziunea citată mai sus „reproșurile” primite dinspre Bruxelles.

El a adus în discuție și ceea ce în opinia sa ar putea părea un „argument” pentru valorile scăzute actuale ale pensiilor din România: „Pensiile din agricultură, unde oamenii ăia au câte 35 de ani munciți, și acum au o pensie de 1.500 de lei. De aceea suntem pe penultimul loc în Europa la sărăcie. Fiindcă sunt două milioane de pensionari care sunt în pragul sărăciei”.

Potrivit afirmațiilor lui Marcel Ciolacu pensile ar urma să fie mărite anul viitor de la 2.100 de la la 2.800 de lei. Este vorba despre „pensile normale”.

„Și atunci, în septembrie se va mări diferențiat. Se fac recalculările, nu pierde nimeni la pensie. Sunt acele impozitări suplimentare, am găsit soluția să facem diferența între < occupational > și < special > cu salariul mediu brut pe economie, astfel încât nu se încadrează să piardă cei din MAI și din MApN”, a mai spus același Marcel Ciolacu.

În ceea ce privește soarta „pensiilor speciale”, Marcel Ciolacu nu a insistat aproape deloc pe acest subiect delicat, preferând doar să spună că: „…pensiile speciale se indexează doar partea de contribuție. Iar dacă partea specială depășește partea de contribuție, atunci se scade din partea de contribuție și se echilibrează, astfel încât nu cresc deloc”.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments