20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
DiverseMereu o sursă de lumină – Mâna de ajutor în nevoia oamenilor!

Mereu o sursă de lumină – Mâna de ajutor în nevoia oamenilor!

Să dăruim din ce avem, iată una dintre cele mai frumoase manifestări ale umanității!

Ne apropiem de vară și este momentul în care facem schimbări atât în garderoba proprie, cât și in spațiul în care locuim. Acum decidem să nu mai păstrăm o parte din lucrurile care ne încojoară, dar chiar dacă vrem să dăm o mână de ajutor celor în nevoie, ne lovim, majoritatea dintre noi, de întrebarea „ce facem cu lucrurile, unde le ducem?”

Răspunsul e la îndemâna tuturor: Asociația Eco Durabil înființată de Cristian Filip.

Plecând de la ideea că dacă pentru noi obiectele sau lucrurile pe care nu le mai folosesim reprezintă un deșeu, pentru alții reprezintă o necesitate, Cristian Filip înființează astfel primul Centru integrat de economie circulară din România. Conceptul este simplu: pentru a nu mai arunca în stradă, la gunoi, produsele care nu ne mai sunt de trebuință, se colectează la centru. Așa cum spuneam într-un articol anterior, „O mână de ajutor” este proiectul de parteneriat între Asociația Eco Durabil și DGASMB, prin crearea primului centru integrat de economie circular, cu sprijin umanitar din România.

Și pentru că actele noastre de bunătate și caritate nu trebuie să fie doar evenimente izolate sau acțiuni de sezon, ci ar trebui să devină parte integrantă a modului nostru de viață și a valorilor noastre personale, în fiecare zi avem oportunitatea de a aduce lumină în viața altora prin gesturi mici de bunătate și prin implicarea activă în proiecte de caritate. Bucuria de a dărui nu este legată doar de generozitatea materială, ci și de capacitatea noastră de a oferi timpul și atenția noastră celor din jur. Fie că purcedem singuri la fapte, fie că este vorba de participarea la activitățile caritabile și voluntariat, fiecare gest de bunătate și sprijin aduce lumina și căldura în viața celorlalți.

Si pentru toți cei ce vor să se convingă că lucrurile chiar sunt puse în mișcare, cel mai la îndemână este o vizită la Centru, în Calea Plevnei nr. 98, unde nu există clipe de răgaz. Se colectează tot ce poate fi reciclat: haine pentru copii și adulți, încălțăminte, mobilă de mici dimensiuni,electronice și electrocaznice, veselă, bibelouri, rechizite, echipamente sportive etc. De aici, recondiționate și igienizate conform legislației în vigoare, produsele sunt distribuite unde este nevoie.

Tot cu dorința de a ajuta, Cristian Filip a deschis de curând în cadrul centrului, în același parteneriat cu DGASMB, magazinul Charity Shop. Funcționarea magazinului caritabil este finanțată  prin Platforma de mediu pentru București și este susținută de Engie România. Acest concept dă sustenabilitate proiectului, căci banii care se colectează se folosesc în cazuri punctuale (sumele strânse vor fi reinvestite de Asociația Eco Durabil în materiale educaționale pentru copiii defavorizați și în dispozitive medicale pentru copiii cu cerințe educaționale speciale.) Absolut toate proiectele se fac pe bază de voluntariat și oameni din toate categoriile sociale își alocă o mică parte din timp pentru a da o mână de ajutor în speranța unei lumi mai bune.

A ne gândi la cei ce nu au este un dar neprețuit pe care-l putem oferi celorlalți, aducând lumina și căldura iubirii și compasiunii în viața noastră și în lumea înconjurătoare, căci prin gesturile noastre de generozitate și iubire, putem contribui la construirea unei lumi mai bune și la creșterea propriei noastre fericiri și împliniri interioare.

Și pentru că în momentele în care vin donațiile este un efort fantastic, cei din asociație împreună cu voluntarii, ca o familie fiind, deseori își spun reciproc „dă-mi o mână de ajutor!” De aici s-a născut proiectul O mână de ajutor care demonstrează că lucrurile, cu sprijnul tuturor, funcționează și aduc zâmbete pe chipul celor în nevoie. Și pentru că toți putem fi creatori de emoții, haideți, pentru o lume mai bună, să donăm obiectele care ne prisosesc sau pe care am vrea să le abandonăm. Căci nimic nu poate aduce o profundă satisfacție și împlinire, decât bucuria de a dărui celor în nevoie. Fie că este vorba de timp, de atenția noastră sau de resursele noastre materiale, fiecare gest de generozitate poate avea un impact semnificativ în viața celorlalți și în propriul nostru suflet.

Date de contact: Calea Plevnei nr 98,  program: L-V 9.00-17, S 9.00-14

Telefon +40 0774 602 188

intinde@omanadeajutor.eu

www.omanadeajutor.eu

Veronica Diac
Veronica Diachttp://canal33.ro
A preferat întotdeauna să facă munca „nevăzută” a unei redacții jurnalistice, cea de documentare, extrem de prețuită și de căutată atunci „când îți arde buza”, dar care îl lasă mereu în umbră pe autorul ei. E specializată în relația presei cu instituțiile bancare, de asigurări sociale și de sănătate, dar și pe spinoasa problemă a pensionării. Pasiunea ei cea mare e însă să scrie povesti urbane despre locuri și personaje care au făcut cândva „istorie”!
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments