18.3 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
StiriInternMesaj de la cetățeanul Piedone către profesorul Nicușor Dan: La muncă!

Mesaj de la cetățeanul Piedone către profesorul Nicușor Dan: La muncă!

Postare virală pe facebook a lui Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, adresată lui Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. Supărat că edilul-șef nu catadicsește să se uite peste solicitările pe care i le-a tot trimis, referitoare la copacii uscați care reprezintă un adevărat pericol și ar trebui tăiați, Piedone i-a adresat primarului general un îndemn cetățenesc: „Dă-te bă că cade”!

Nu degeaba și-a luat numele de Piedone…

Primarul de la Sectorul 5 a răbufnit după ce duminică, 4 februarie, în Parcul Bordei din Capitală un copac putred s-a prăbușit lângă un teren de joacă, iar primarul general a declarat nepăsător: „Se întâmplă să cadă copaci, au căzut. Semnez toate litigiile care privesc primăria. Există o constanță a acestui fenomen. Sunt două milioane de copaci în București, da, se mai întâmplă ca ei să mai cadă”.

Iată și ce i-a scris Piedone,  pe facebook, lui Nicușor Dan:

„Profesore, CADEEEEEEEE! “Dă-te bă că cade, cade, cade, cade, cade copacul”, vorba cântecului!

În capitala ploșnițelor, profesore, copacii bătrâni și abandonați de “grădinarul șef”… cedează nervos și cad unde nimeresc!

Văzut-ai deunăzi, monsieur, că nu mai e vreme de șagă… Pentru liniștea cetățenilor, profesore, am o rugăminte: HAI LA MUNCĂ! Treci la treabă, profesore, că… dacă nu ne compostează ploșnițele, sigur ne strivește vreun copac!

HAI LA MUNCĂ! Verifică urgent putregaiul din parcuri, defrișează-l, sădește puiet proaspăt pentru plămânul orașului! Deratizează orașul, alungă șobolanii, ploșnițele, țânțarii!

Știu că ai nimerit o pălărie mult prea mare… Vorba aia: eu știu, tu știi… noi știm!

Răbdare, domnule, că mai este puțin și… scapi și din/de beleaua asta!

Apropo: Te-am auzit că ai spus: “- Sunt două milioane de copaci în oraș, se mai întâmplă ca ei să mai cadă!”

Ce să zic? Profund… Plus că… doar două milioane de copaci, pentru două milioane de cetățeni? Unul de căciulă??? Nici măcar… Că mulți sunt uscați! Doar Primăria Sectorului 5 are vreo șapte mii de avize depuse în sensul acesta la instituția matale, profesore!

Foarte, foarte puțin, profesore!

Cu milă și cu speranța că Bucurestiul va fi bine, într-o zi, cetățeanul Piedone”

Piedone nu este singurul primar de sector nemulțumit de inactivitatea lui Nicușor Dan.

“Ieri a bătut vântul puţin mai tare în Bucureşti şi au căzut 19 copaci. Anul acesta am avut 72 de astfel de incidente. Mai grav e că nu e o surpriză pentru nimeni. Nu e niciun secret că pomii din Bucureşti nu sunt îngrijiţi corespunzător (nu s-au făcut toaletări, pomii complet uscaţi nu au fost defrişaţi). E valabil în tot oraşul, pentru că PMB nu emite avizele necesare acestor lucrări. Am obosit să tot ascund sub preş problema reală. Am trimis către PMB 1.328 cereri de aviz de defrişare şi/sau toaletare şi nu am primit decât punctual pentru câteva cazuri. Eu înţeleg că înainte s-au făcut toaletări agresive şi defrişări fără sens. Dar unele toaletări şi unele defrişări chiar sunt necesare”, declara Radu Mihaiu primarul Sectorului 2, în urmă cu ceva mai bine de un an.

Tot în București, anul trecut o femeie a fost transportată de urgență la spital după ce un arbore a căzut peste ea în parcul IOR, iar zeci de bucureșteni se trezesc cu mașinile turtite de copacii bătrâni și uscați care cad peste autoturisme la orice furtună mai hotărâtă .

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments