14.6 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
DiverseMinistrul Sănătății despre situația lui Florin Piersic: „Nu e vorba despre o...

Ministrul Sănătății despre situația lui Florin Piersic: „Nu e vorba despre o infecție dobândită în spital”!

Starea sănătății lui Florin Piersic, unul dintre cei mai îndrăgiți actori români ai tuturor timpurilor, l-a determinat pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, să facă turul televiziunilor centrale în seara zilei de joi, 9 mai. El a oferit detalii legate de soarta cunoscutului pacient, după ce acesta suferise cu doar câteva ore mai devreme o operație de îndepărtare a unei proteze la genunchi.

Alexandru Rafila a insistat pe afirmații potrivit cărora Florin Piersic nu a căpătat infecția internă în vreun spital, infecție despre care au vorbit pe larg medici de la Cluj și de la București în grija cărora s-a aflat marele actor în ultimele zece zile.

„Nu e vorba despre o infecție dobândită în urma intervenției medicale în spitalele în care a trecut în ultima lună domnul Florin Piersic. Nici cele două de la Cluj, nici cele două din București, pentru că infecția era preexistentă. Evoluția pacientului o vom vedea în timp, dar momentan este stabilă. Sperăm ca lucrurile să evolueze favorabil în următoarea perioadă. Nicio legatură cu o infecție nosocomială, dimpotrivă este vorba despre încercarea de a eradica focare infecțioase existente în organism la aceste proteze, fie că discutăm de proteza de genunchi sau de dispozitivul de stimulare cardiac”, a declarat Alexandru Rafila pentru Digi 24.

El a mai precizat că a discutat cu Florin Piersic preț de 20 de minute și că acesta era „perfect conștient”.

Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost adus la București, cu un avion SMURD în seara zilei de marți, 7 mai, după ce acesta se aflase internat la Spitalul Militar și Institutul Inimii din Cluj, în a doua jumătate a lunii aprilie. Medicii clujeni au anunțat într-o conferință de presă că Florin Piersic are o infecție generalizată în corp fără a preciza dacă aceasta a fost contactată în spital sau nu. Tot la Cluj i-au fost îndepărtate și câteva sonde ale stimulatorului său cardiac, tot din cauza infecției amintite.

La rândul ei, medicul oftamolog Monica Pop s-a pronunțat la România TV în favoarea unui scenariu potrivit căruia Florin Piersic se confrunta cu o infecție internă înaintea internării sale la Cluj.

După operația de joi, de la Spitalul Foișor din București, Florin Piersic va reveni la „Matei Balș” pentru a i se trata infecția internă, conform precizărilor directorului Institutului de Boli Infecțioase, Adrian Marinescu.

Alexandru Catalan
Alexandru Catalanhttp://canal33.ro
Cu experienţă de aproape 30 de ani in presa din România în agenţii de presă şi redacţiile celor mai imortante cotidiene – Adevărul, Capital, Libertatea, Click, ProSport ca Şef de departament şi Redactor Şef Adjunct, Alexandru este moderatorul a cinci emisiuni la Canal 33 HD şi Editor Coordonator al site-ului www.canal33.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments