20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
DiverseMircea Geoană despre viitorul șef al NATO: „Sunt convins că vom găsi...

Mircea Geoană despre viitorul șef al NATO: „Sunt convins că vom găsi consens”

Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a evitat să comenteze șansele președintelui României, Klaus Iohannis, de a ajunge șeful celei mai importante alianțe politico-militare a planetei.

El a calificat cele ce se petrec acum în cancelariile occidentale pe acest subiect drept „o problemă exclusiv aparţinând ţărilor aliate”.

„Sunt convins că vom găsi consens. Care va fi acest consens? Este cel care va putea să întrunească cele 32 de voci ale aliaţilor noştri. Restul, calcule, speculaţii, comentarii publice pot fi făcute, dar din punct de vedere al realităţii acestei perioade este că avem nevoie de un secretar general nou, adoptat prin consens şi care să fie anunţat la summitul de la Washington”, a precizat Mircea Geoană pentru Europa FM.  

Întâlnirea din capitala nord-americană va avea loc în luna iulie.

Același Mircea Geoană a precizat că plecarea celor doi care conduc în acest moment NATO, adică norvegianul Jens Stoltenberg și secretarul adjunct, românul Geoană, nu se va produce simultan.

„Există un singur element pe care nu vrem să-l încălcăm, nici Jens Stoltenberg şi nici eu, fiindcă suntem într-o echipă foarte unită. Și anume nu vom pleca în acelaşi timp. Dacă la dânsul 30 septembrie, 1 octombrie ar trebui să fie prima zi a celui ce va fi noul secretar general aici, la sediul nostru de la NATO, în cazul noului secretar general adjunct acest lucru se va întâmpla fie înainte, fie după instalarea viitorului secretar general”, a mai precizat Mircea Geoană.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments