20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Scenariul unui candidat comun PSD-PNL la președinție, din ce în ce mai...

Scenariul unui candidat comun PSD-PNL la președinție, din ce în ce mai improbabil

Liberalii vor avea propriul candidat pentru alegerile prezidențiale de la jumătatea lunii septembrie. În aceste condiții, scenariul privind un candidat comun al actualei alianțe politice dintre PNL și PSD de a avea un candidat comun la președinție sunt aproape egale cu zero.

Varianta a fost confirmată inclusiv de către actualul lider al PNL, Nicolae Ciucă. El a vorbit recent despre „șansa” de a avea un candidat la președinție.

„Şansa noastră este să avem candidat la preşedinţia României. Ca atare, Partidul Naţional Liberal, în acest moment, avem o decizie pe care o urmăm”, a declarat în seara zilei de 16 mai, la București, președintele PNL, Nicolae Ciucă.

Actualul președinte al Senatului României și cel de-al doilea bărbat politic al țării a adăugat că nu întrevede nicio modificare a acestui scenariu după consumarea alegerilor locale și europarlamentare, de la începutul lunii iunie.

„Nu cred că după 9 iunie se va modifica ceva”, a mai adăugat Nicolae Ciucă.

Cât privește varianta unui candidat comun PSD-PNL la alegerile pentru cea mai înaltă funcţie în statul român, el a vorbit despre „o probabilitate destul de redusă”.

„În momentul de faţă, probabilitatea în acest caz este destul de redusă”, a indicat Nicolae Ciucă, care a respins ferm și varianta vreunor negocieri politice sau parlamentare cu Alianța pentru Unirea Românilor.

Liberalii au lansat neoficial candidatura lui Nicolae Ciucă la președinția țării de câteva săptămâni bune.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments