18.5 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
DiverseNicolae Ciucă susține că a învățat în armată despre „tăcerea strategică”

Nicolae Ciucă susține că a învățat în armată despre „tăcerea strategică”

Al doilea bărbat politic al țării  a recunoscut în seara zilei de duminică, 10 martie, în studioul unei televiziuni centrale, că tăcerea poate fi uneori de aur, cum sună și expresia din popor.

Referindu-se la Cazul „Roşia Montană”, Nicolae Ciucă a arătat că lecția ar trebui repede învățată, evitându-se declarații în avans nimic pe genul acesta de teme, aflate sub umbrela disputelor juridice.

El a vorbit despre evitarea antepronunţărilor, întrucât „vin decizii care întorc povestea la 180 de grade”.

Șeful Senatului României a luat în calcul inclusiv o „tăcere strategică” față de asemenea cazuri.

„M-aţi auzit să zic ceva înainte? N-am zis nimic, nu voi zice. Este bine de fiecare dată să nu ne antepronunţăm şi să nu speculăm la absolut nimic pentru că vin decizii care întorc toată povestea 180 de grade”, a afirmat Nicolae Ciucă la Prima News.

Apoi a adăugat: „Ştiţi cum este, că tot am vorbit de război: în arta militară se vorbeşte despre răbdarea strategică”.

Argumentația sa nu s-a oprit însă aici.

„Poate că în politică de multe ori ar fi nevoie să vorbim şi despre tăcerea strategică. Că iacătă cum se întâmplă lucrurile! Mai fac zgomot şi acum şi fără rost, de neînţeles. Când vii cu prea multe argumente pe ceva riști să te duci undeva în ridicol şi nu mai are niciun rost”, a conchis Nicolae Ciucă.

România a câștigat recent disputa juridică internațională cu compania canadiană Gabriel Resources pe tema exploatării zăcămintelor de aur și argint de la Roșia Montana.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments