22.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
DiverseNori negri se adună deasupra sistemului medical românesc

Nori negri se adună deasupra sistemului medical românesc

O mare parte dintre angajații sistemului de sănătate se află la începutul lunii aprilie în război total cu actualii guvernanți.

Dacă membrii Federației „Solidaritatea Sanitară” au anunțat pentru miercuri, 3 aprilie, o grevă de avertisment între orele 12.00 și 13.00, cei de la Federația Sanitas se află în plin proces cu Executivul pe teme salariale.

Cei de la „Solidaritatea Sanitară” precizează că acțiune de protest exprimă susținerea participanților pentru revendicările legitime ale angajaților din sănătate, cele mai importante solicitări vizând creșterea veniturilor salariale reale, indexarea veniturilor salariale cu nivelul inflației, recompensa echitabilă pentru participarea la asigurarea continuității serviciilor medicale și desfășurarea activității în diferite condiții de muncă, eliminarea gravelor inechități salariale, accentuate prin ultimul act normativ în domeniul salarizării (OUG nr. 19/2024).

La rândul lor, cei de la „Sanitas” au indicat faptul că la 1 aprilie 2024 a avut loc primul termen al procesului cu Executivul, la Curtea de Apel București. Instanța a solicitat Federației Sanitas să depună copii în format electronic de pe CIM-urile membrilor săi pe care îi reprezintă în proces, până la următorul termen, stabilit pentru 13 mai 2024.

„Suntem conștienți că va fi un efort semnificativ din partea conducerii Federației, a liderilor organizațiilor de bază și județeni Sanitas, dar și din partea celor peste 600 de instituții medicale și de asistență socială să colecteze într-un timp atât de scurt zeci de mii de documente. Stimați colegi, vă ținem în permanență la curent cu stadiul procesului și, nu uitați, avem șanse mari să-l câștigăm și să obligăm guvernul să-și respecte propriile legi, respectiv să aplice integral prevederile Legii 153/2017, atât în ceea ce privește salariile, cât și plata sporurilor, gărzilor și a indemnizației de hrană”, se arată în comunicatul celor care reprezintă mai bine de 80.000 de angajați.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments