7.9 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
StiriInternO făcură și pe-asta! Craiova clasată pe locul II în topul celor...

O făcură și pe-asta! Craiova clasată pe locul II în topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa

Cel mai frumos brad de Crăciun din Europa și cea mai mare roată panoramică din România le găsiți la Târgul de Crăciun organizat la Craiova. Pentru a doua oară pe podiumul european și aflat la a treia participare în cea mai prestigioasă competiție europeană, Craiova a obținut anul acesta locul II în clasamentul celor mai frumoase târguri de Crăciun organizate în orașele de pe bătrânul continent. Voturile au fost centralizate de către cel mai vizitat site turistic din Europa și partener oficial al CE, “European Best Destinations”.

Feerie și adevărată atmosferă de sărbătoare la Târgul de Crăciun din Craiova. Sursa foto: facebook

“După o săptămână de vot online, platforma europeană de promovare turistică a anunțat, joi seara, rezultatele clasamentului pentru Best Christmas Market 2024. Cu un record absolut, cu aproape 600.000 de voturi strânse din 168 de țări din lume, competiția a adunat la start 20 de orașe europene, dintre care unele cu o lungă tradiție în organizarea târgurilor de Crăciun, cum ar fi Praga, Viena, Bruges, Bruxelles, Budapesta, Londra, Madeira sau Metz” scrie pe pagina de facebook creată special de organizatorii Târgului de Crăciun de la Craiova.

Conform aceleiași surse , Craiova a primit 60.404 de voturi, dintre care aproape jumătate, mai exact 48,32% au venit din afara României: Marea Britanie (26%),  SUA (18%), Germania (12%), Franța (9%) și  Țările de Jos (8,4%).

Imagini spectaculoase de la Târgul de Crăciun al oltenilor.Sursa video: instatravel.ro

Competiția din acest an a durat opt zile, iar numărul voturilor strânse per total a fost un record absolut, pagina de votare fiind distribuită de peste 335.000 de ori pe reţelele sociale.

Târgul de Crăciun al oltenilor a fost devansat de cel din Budapesta și este urmat în top III de târgul din orașul francez Metz.

Potrivit comunicatului oficial al organizației European Best Destinations, Craiova este cea mai votată destinaţie din România, de la crearea acestei competiţii.

Ca într-un frumos basm de Sărbători… Sursa foto: europeanbestdestinations.com

 “Craiova, mai mult ca niciodată, a arătat lumii întregi calitatea ofertei sale, întărită anul acesta cu noi atracții, o identitate și mai puternică, devenind un brand puternic de turism în România și în Europa și o destinație magică de Crăciun și, fiind, totodată, piața care găzduiește cel mai frumos brad de Crăciun din Europa.

Creșterea voturilor pentru Craiova și progresul acesteia către cele mai bune locuri în acest clasament european este una spectaculoasă, iar cifrele vorbesc de la sine”, se menționează în comunicatul transmis de European Best Destinations.

Lia Olguța Vasilescu, primarul municipiului Craiova a primit cu satisfacție vestea: “Ne bucurăm că povestea ediției din acest an a târgului de Crăciun a fost atât de admirată de turiști din țară și străinătate, iar Craiova devine un magnet pentru cei care doresc să ne cunoască mai bine. Mulțumim tuturor celor care ne-au votat și în special craiovenilor, care se confruntă din ce în ce mai mult cu aglomerația mare din weekenduri, când mii de turiști vin să ne viziteze târgul și orașul”.  În urma clasării pe podiumul European, hotelierii, agențiile de turism și toate companiile sau instituțiile care lucrează în domeniul turismului din Craiova au dreptul să utilizeze  oficial logo-ul „European Best Christmas Market – Craiova 2024” pe toate comunicările, site-urile, fotografiile sau imaginile difuzate ori distribuite.

Doar 25 de lei costă o oră de patinaj, cu tot cu închirierea patinelor.

Clasamentul întocmit de celebrul site de promovare a turismului și fotografiile uimitoare de la cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa pot fi văzute accesând adresa  https://www.europeanbestdestinations.com/christmas-markets/.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments