7.9 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
DiversePatriarhia Română, instituția cea mai implicată în acțiunile de donare de sânge

Patriarhia Română, instituția cea mai implicată în acțiunile de donare de sânge

Patriarhia Română rămâne instituția cu cea mai mare contribuție la creșterea numărului donatorilor de sânge din țară și unul din cei mai importanți sponsori ai centrelor de transfuzii din România.

Potrivit postului de televiziune al Patriarhiei, Trinitas, în 2023 au fost organizate 16 ediții ale campaniei, în cadrul cărora 4.500 de persoane au donat aproximativ 2.025 litri de sânge.

Potrivit lui Constantin Jinga, voluntar coordonator la Paraclisul Catedralei Naționale, din 2013 și până în prezent în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!” a Patriarhiei Române, au avut loc 44 de ediții în cadrul cărora au fost colectați peste 24.000 de litri de sânge. Iar numărul donatorilor fideli a depășit pragul a 50.000 de persoane.

De asemenea, Patriarhia Română a sprijinit, începând din anul 2018 și până în prezent, proiectul de dotare cu echipamente și aparatură medicală a Centrelor de Transfuzii din București, Ploiești, Constanța, Cluj și a Centrului de Transfuzie Sanguină al M.Ap.N.

Principalii beneficiari ai acestor campanii au fost cele peste 60 de spitale din Municipiul București, acolo unde consumul de sânge este foarte mare, pe fondul unor intervenții și proceduri medicale complexe. Printre spitalele beneficare s-au numărat Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Clinic de Urgență București, Spitalul Universitar de Urgență și Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”.

În acțiunile gândite de către cei de la Patriarhia România s-au numărat deseori polițiști, jandarmi, pompieri.

Potrivit statisticilor oficiale, doar 2% dintre români obșinuiesc să doneze sânge, anual. Media europeană este de zece procente.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments