20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
Diverse„Pedeapsa severă” a Chinei la adresa Taiwanului! Amenințarea continuă!

„Pedeapsa severă” a Chinei la adresa Taiwanului! Amenințarea continuă!

China a început o serie de exerciții militare în jurul Taiwanului, catalogându-le drept o „pedeapsă severă” pentru ceea ce numește „actele separatiste” ale insulei.

Această escaladare a activității militare, desfășurată pe parcursul a două zile, vine în urma inaugurării președinției lui William Lai, un susținător al suveranității Taiwanului.

Acesta a cerut deschis Chinei să înceteze amenințările la adresa țării sale și să recunoască guvernul democratic al insulei.

Ministerul Apărării din Taiwan a condamnat ferm aceste exerciții, calificându-le drept “provocări iraționale”. În replică, Taiwanul și-a mobilizat forțele navale, aeriene și terestre pentru a-și apăra suveranitatea. Ministerul a subliniat măsurile defensive luate, evidențiind pregătirea insulei de a răspunde oricăror amenințări potențiale.

Pentru prima dată, aceste exerciții au simulat un atac de amploare, mai degrabă decât o blocadă economică. Experții militari taiwanezi au remarcat intensitatea și amploarea crescute ale acestor exerciții.

play-sharp-fill

Manevrele au fost desfășurate în jurul insulei principale a Taiwanului și, în mod semnificativ, au vizat insulele Kinmen, Matsu, Wuqiu și Dongyin, controlate de Taipei. Aceste insule sunt situate strategic aproape de coasta chineză, subliniind și mai mult natura agresivă a exercițiilor.

Activitățile militare recente marchează o escaladare îngrijorătoare a tensiunilor dintre cele două maluri ale strâmtorii, fără semne de conciliere din partea niciuneia dintre părți.

Pe măsură ce Taiwanul continuă să-și afirme suveranitatea, comunitatea internațională urmărește cu atenție, îngrijorată de potențialul crescut pentru conflicte suplimentare în regiune.

Rareș Mustață
Rareș Mustațăhttp://canal33.ro
Rareș Mustață este un tânăr student la jurnalism și în prezent lucrează pentru redacția televiziunii Canal 33. El este plin de pasiune pentru subiectele incitante și pline de adrenalina. Cu un ochi talentat pentru fotografie și filmare, el caută să surprindă și să împărtășească povestiri puternice și captivante.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments