20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
StiriInternMarcel Ciolacu nu vede nicio legătură între audierea generalului SRI Florian Coldea...

Marcel Ciolacu nu vede nicio legătură între audierea generalului SRI Florian Coldea și actuala campanie electorală

Premierul Marcel Ciolacu a respins în seara zilei de joi, 23 mai, orice legătură între anchetarea fostului număr doi al Serviciului Român de Informații, generalul Florian Coldea, și actuala campanie electorală.

„Candidează domnul Coldea la ceva? Sunt multe poveşti şi în Bucureşti, şi în spaţiul public. O să aflăm, la un moment dat, tot adevărul, dar înţeleg că nu pentru acest lucru a fost chemat la DNA domnul Coldea. Haideţi să vedem deciziile magistraţilor, despre ce este vorba, nu judecăm la televizor oamenii”, a precizat Marcel Ciolacu la România TV.

El spune că audierea fostului general SRI, chiar și în forma sa prelungită, e un lucru normal.

„Ce-mi doresc, fără să comentez vreo decizie nici din trecut, nici actuală, îmi doresc să nu mai trăim ce am trăit, pentru că întotdeauna trebuie să existe un echilibru şi anumite instituţii ale statului român au fost folosite într-o perioadă cumva să pară şi să arate alte lucruri decât priorităţile care erau în România”, a precizat același Marcel Ciolacu.

Șeful Executivului a lăsat să se înțeleagă că nu a comentat și nici nu va comenta vreo decizie luată vreodată de vreun magistrat, în orice fel de dosar.

„Nu am comentat niciodată nicio decizie a niciunui magistrat, indiferent dacă vorbim de procuror sau judecător. Eu observ o activitate la Direcţia Naţională de Anticorupţie, văd că şi la oamenii politici nu s-a ţinut cont de vreo culoare politică, văd premieri, că nu mai sunt luaţi inculpaţii noaptea şi totuşi sunt chemaţi la ore rezonabile, ştiţi că era acel procedeu de a te lua noaptea, ca să fii obosit. Adică lucrurile sunt într-o normalitate. Nu-l cunosc pe domnul general Coldea, l-am văzut întâmplător de maxim două ori în viaţă, nu am avut prilejul. Ce-mi doresc, fără să comentez vreo decizie nici din trecut, nici actuală, e să nu mai trăim ce am trăit, pentru că întotdeauna trebuie să existe un echilibru şi anumite instituţii ale statului român care au fost folosite într-o perioadă cumva să pară şi să arate alte lucruri decât priorităţile care erau în România”, a conchis Marcel Ciolacu.

Audierea fostului director adjunct al SRI, Florian Coldea, şi al fostului şef al Direcţiei juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, a ținut capul de afiș al evenimentelor din 23 mai.

Cei doi au fost acuzați de omul de afaceri Cătălin Hideg că i-ar cerut un onorariu de 600.000 sau 700.000 de euro pentru ca acesta să scape cu o condamnare cu suspendare în instanţă, lucru care nu s-a întâmplat.

Cătălin Hideg a primit o condamnare, în primă instanță, cu patru ani de închisoare, fiind acuzat de fraudă cu bani europeni.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments