9.6 C
București
vineri, 1 martie, 2024
Google search engine
StiriInternPensiile se dau la timp, înainte de sărbători! Asigurarea vine de la...

Pensiile se dau la timp, înainte de sărbători! Asigurarea vine de la președintele CNPP, Daniel Baciu

Conducerea Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) a dat astăzi publicității un comunicat prin care îi anunță pe seniori să nu își facă griji în ceea ce privește livrarea pensiilor înainte de sărbători.

Poștașii,mai așteptați decât grupurile de urători. Sursa foto: digi24.ro

În ciuda grevei în plină desfășurare a funcționarilor de la casele teritoriale de pensii, poștașii vor veni la data obișnuită din fiecare lună pentru a aduce oamenilor banii de pensii, anunță reprezentanții CNPP.

Având în vedere sărbătorile legale din 30 noiembrie, respectiv 1 Decembrie, precum și zilele libere de 2 și 3 decembrie 2023, conducerea Casei Naționale de Pensii Publice precizează că a întreprins deja demersurile necesare pentru a asigura plata pensiilor și a celorlalte drepturi care se achită prin casele teritoriale de pensii, aferente lunii decembrie.

Cu sprijinul factorilor poștali, plata drepturilor va începe cu data de 4 decembrie astfel ca, până de sărbători, toate drepturile să fie achitate.

Reamintim că pentru beneficiarii care au ales plata prin conturi bancare, ziua de plată este 12 decembrie.

În acest context, având în vedere exercitarea dreptului la protest/grevă al salariaților din casele teritoriale de pensii, dorim să îi asigurăm pe beneficiari că activitatea acestor instituții continuă iar plata pensiilor nu este pusă în pericol”, se spune în comunicatul emis astăzi de CNPP.

Președintele CNPP Daniel Baciu dă asigurări că pensionarii își vor primi banii la timp. Sursa foto: captură antena3.ro

Greva angajaților din Ministerul Muncii, inclusiv a funcționarilor de la casele teritoriale de pensii, pune însă în pericol plata alocațiilor și a drepturilor persoanelor cu handicap. Oamenii cer salarii mai mari, dar acuză și condițiile precare în care își desfășoară activitatea.

Adrian Ionică, președintele Sindicatului Național al Salariaților din Ministerul Muncii, declara recent pentru știrile ProTv: „Oamenii fac mii de ore suplimentare, ore suplimentare care nu au fost plătite și nici cuantificate în timp liber tocmai datorită lipsei personalului.”

Conducerea CNPP, prin vocea președintelui Daniel Baciu, nu le-a dat însă prea mari speranțe greviștilor, anunțând că le înțelege doleanțele și cam atât.

Referitor la protestele funcționarilor din casele teritoriale de pensii

Conducerea Casei Naționale de Pensii Publice anunță că înțelege pe deplin nemulțumirile personalului din casele teritoriale de pensii legate de inadecvarea veniturilor raportat la volumul și complexitatea muncii acestora, având în vedere importanța și rolul esențial al acestui corp profesional bine pregătit și dedicat beneficiarilor săi.

Sunt recunoscute eforturile susținute ale funcționarilor pentru implementarea unui număr mare de acte normative specifice domeniului și pentru asigurarea unui act administrativ de calitate, adaptat nevoilor publicului țintă.

Având în vedere cele de mai sus, dorim să precizăm că, împreună cu conducerea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, căutăm soluții viabile pentru rezolvarea acestor nemulțumiri, astfel încât întreg personalul sistemului public de pensii să se simtă apreciat la adevărata sa valoare”, se spune într-un comunicat al CNPP, din data de 21 noiembrie.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments