1.2 C
București
duminică, 10 decembrie, 2023
Google search engine
StiriInternPiața imobiliară din Capitală, fără clienți, dar tot cu prețuri piperate la...

Piața imobiliară din Capitală, fără clienți, dar tot cu prețuri piperate la activ!

Situația economică tot mai precară, frica românilor de a mai contracta credite ipotecare pe termen lung, dar și prețurile în continuă creștere la materialele de construcție, au dus la un colaps pe piața imobiliară. Deși clienții sunt din ce în ce mai puțini, dezvoltatorii țin prețurile sus.

Conform site-ului imobiliare.ro, în Capitală, cea mai ieftină garsonieră poate fi cumpărată cu numai 11.900 de euro, în zona Giulești Sârbi. Garsoniera măsoară doar 15 metri pătrați și se află situată la parterul unui bloc de patru etaje construit în 2001.

Contractele sunt încheiate în ultima vreme într-un ritm mai relaxat / Sursă foto: Facebook

În ordinea crescătoare, a prețurilor la garsoniere, urmează zona Ferentari, unde pentru 15 metri pătrați utili se cer între 15.000 și 20.000 de euro, adică aproximativ 1.000 de euro pentru metrul pătrat. În funcție de zonă și de suprafață, garsonierele ajung și la 50.000 de euro, însă cam lipsesc cumpărătorii.

În ceea ce privește prețurile pentru apartamentele de două camere, acestea diferă drastic, funcție de zonă. Astfel, un apartament cu o suprafață de 41 de metri pătrați situat în zona Militari Residence se vinde cu 40.600 de euro, în timp ce pentru un apartament cu două camere, dar situat în zona Pipera, Becali Imobiliare cere 109.900 de euro. Este drept că și suprafața locuibilă este mai mare, 63 de metri pătrați, iar finisajele sunt de lux.

Bloc în construcție în zona Militari Residence, adică în comuna Chiajna. Sursa foto: imobiliare.ro

Prețurile o iau razna când vine vorba despre apartamentele care au 100 de metri pătrați, sau peste. Astfel, o ofertă ce poate fi considerată rezonabilă apare pe imobiliare.ro la un apartament cu cinci camere, situat în zona Calea Moșilor. Cu o suprafață de 128 de metri pătrați, apartamentul este oferit la vânzare pentru 99.000 de euro, sub 1.000 de euro per metrul pătrat. Există, însă un mic inconvenient: apatamentul este situat într-un bloc construit în anul 1938, cu risc seismic de gradul I, imobilul urmând a fi consolidat.

În extrema cealaltă, un penthouse cu șase camere, situat la etajul 15 din 15 în zona Floreasca, cu o suprafață utilă de 516 metri pătrați, și având în total 612 metri pătrați, este oferit la vânzare pentru 7.500.000 de euro. Atuul principal al proprietății este reprezentat de poziția acestuia. Având cinci terase cu vedere către lacul și parcul Floreasca, saună și finisaje de lux, apartamentul ocupă în întregime ultimul etaj al unui imobil construit în 2021.

Casele sunt la mare căutare și în 2023, un an economic dificil / Sursă foto: pixabay.com

Oferta care iese din tipare o reprezintă o casă mobilă, pe roți. Cu o suprafață utilă de numai 4,1 metri pătrați și un front stradal de doar doi metri, căsuța pare desprinsă din basmul Albă ca Zăpada și cei șapte pitici. Căsuța este dotată cu baie și bucătărie, poate fi racordată la utilități și este propusă spre vânzare la prețul de 24.500 de euro, adică peste 6.000 de euro metrul pătrat util, cu mult peste celebra garsonieră de 11 metri pătrați din Cluj.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments