18.5 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Piedone intră oficial în lupta pentru Primăria Capitalei

Piedone intră oficial în lupta pentru Primăria Capitalei

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a anunțat duminică seară că va candida împotriva lui Nicușor Dan și chiar a fostei aliate, Gabriela Firea, pentru a ajunge primarul general al Capitalei. Piedone a făcut apel la liberali și social-democrați să îl susțină, considerând că este singurul care poate câștiga în fața lui Nicușor Dan.

Piedone nu a mai avut răbdare ca PSD și PNL să își anunțe candidatul/candidații

„Voi candida la Primăria Capitalei din partea PUSL. Ce n-au ei, eu am! Am suportul electoratului. Mi-a venit rândul biologic, am 30 de ani de administrație!”, a declarat pe un ton decis Cristian Popescu Piedone, într-o emisiune la B1Tv.

În ceea ce privește susținerea sa pentru Gabriela Firea, anunțată anterior, Piedone a spus următoarele: „… Sunt culoare de zbor diferite. Pe Gabriela Firea o respect, o apreciez asta nu înseamnă că fiecare cu culoarul lui de zbor. Toți plecăm cu șanse egale, ne naștem egali în fața lui Dumnezeu.  Eu am depus 30 de ani jurământul în fața cetățenilor. În administrație nu mai pot fi decât vioara 1”, a mai precizat Piedone.

„Voi candida la Primăria Capitalei din partea Partidului Puterii Umaniste iar cine vrea să se alinieze lângă noi, să aibă o alianță cu noi, Partidul Puterii Umaniste, sunt deschis, sunt și social și liberal. (…) Am suportul electoratului, am suportul firului de iarbă, eu de acolo provin. Dai în mine, dai în fabrici și uzine, dai în clasa muncitoare. Mi-a venit rândul, mi-a venit rândul biologic datorită experinței mele în administrație publică locală”, și-a motivat Piedone decizia de a candida la postul de primar general al Capitalei.

Se conturează o luptă aprigă pentru primăria cu cel mai mare buget din țară

Acesta a invitat PNL și PSD să îl susțină, considerând că este singurul care are șanse reale de a-l învinge la alegeri pe Nicușor Dan, cel care are suportul alianței partidelor de dreapta, cu USR pe post de locomotivă.

„Partidul Social Democrat, Partidul Național Liberal să își pună candidat comun sau posibilitatea să intre într-o alianță cu Partidul Puterii Umaniste. (…) Finala se joacă între mine și Nicușor Dan”, a mai spus Piedone.

În datele furnizate de ultimul sondaj de opinie, Piedone ar avea 10% din intențiile de vot ale bucureștenilor, fiind cu mult în spatele lui Nicușor Dan și Gabriela Firea, cotați cu peste 30% șanse de a câștiga alegerile pentru postul de primar general al Capitalei.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments