18.5 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Piedone, nu, Firea, poate! Ciolacu nu a luat încă decizia finală privind...

Piedone, nu, Firea, poate! Ciolacu nu a luat încă decizia finală privind soarta candidatului PSD la Primăria Generală

Piedone, sigur nu, Firea, poate că da! Aaș sună alegerea parțială a liderului principalului partid politic al țării referitoare la candidatura celui care ar urma să intre în competiția pentru ocuparea fotoliului de primar general al Capitalei.

În ceea ce-l privește pe Cristian Popescu Piedone, acesta nu va avea parte de susținea PSD. A spus-o răspicat liderul partidului, Marcel Ciolacu, care a anunțat joi, 14 martie, că în PSD nu se pune problema susținerii acestuia.

Același Marcel Ciolacu a făcut public și scenariul candidaturilor separate, ale partidelor politice ce compun actuala colaiție guvernamentală. În acest caz, același Marcel Ciolacu a indicat-o, în sfârșit, pe Gabriela Firea drept candidatul oficial al partidului.

În varianta în care însă va exista, totuși, un candidat comun, acesta nu va fi însă „nici Firea, nici Burduja”.

„Dacă mergem cu candidat comun, nu este nici Burduja, nici Firea”, a menționat același Marcel Ciolacu, fără a preciza însă identitatea viitorului candidat. Sebastian Burduja e numele alesului PNL pentru a intra în cazul unei candidaturi exclusiv liberale în cursa pentru fotoliul de primar general.

Surse din PSD vorbesc însă despre o posibilă candidatură a lui Daniel Băluță, actualul primar al Sectorului 4, aflat la al doilea mandat deja, dar liberalii strâmbă din nas, așa că e greu de crezut că actuala coaliție guvernamentală va reuși să găsească în doar câteva zile rezolvarea unei probleme care o divizează de câteva luni bune.

Nu e însă deloc exclusă varianta unor candidaturi comune la nivelul primăriilor de sector.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments