20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024PNL rămâne fără baroni locali. Flutur și-a luat zborul de la președinția...

PNL rămâne fără baroni locali. Flutur și-a luat zborul de la președinția C.J. Suceava după 16 ani de domnie

Baronii locali ai PNL, Flutur de la Suceava și Iulian Dumitrescu de la Prahova nu au reușit să mai câștige câte un nou mandat în județele unde s-au crezut atâția ani stăpâni.

Prim-vicepreședinte al PNL, Gheorghe Flutur a pierdut șefia C.J. Suceava în fața candidatului de la PSD

După 16 ani de domnie la Suceava, prim-vicepreședintele PNL Gheorghe Flutur trece în opoziție. „Baronul Lamborghini”, Iulian Dumitrescu de la Prahova, un alt greu al PNL, pierde și el alegerile, dar rămâne cu dosarul de la DNA.

PSD a detronat PNL la Suceava, câștigând atât primăria municipiului Suceava, cât și postul de președinte județean. Gheorghe Șoldan de la PSD a obținut conform rezultatelor parțiale 43,14% din voturile sucevenilor, față de 40,28% cât ar fi reușit Gheorghe Flutur.

„Alegătorii au întotdeauna dreptate! Având în vedere rezultatele care se prefigurează la președinția Consiliului Județean Suceava, doresc să felicit câștigătorul și să mulțumesc sucevenilor care m-au votat pe mine și echipa mea. Urez succes noii echipe și sper în dezvoltarea în continuare a județului Suceava”, a scris resemnat pe facebook Gheorghe Flutur.

Deși ar trebui să rămână încă trei luni în funcția de președinte al C.J. Prahova, Iulian Dumitrescu are interdicție de la procurori să mai calce prin instituție

Un alt baron local liberal, care pe deasupra mai are și probleme de ordin penal este celebrul Iulian Dumitrescu, președintele C.J. Prahova. Acesta a fost învins de candidatul PSD, Virgiliu Nanu, care a obținut 35,58% din voturi, față de 27,72 ale lui Dumitrescu.

„Le mulțumesc din suflet prahovenilor care m-au votat în 9 iunie. Îmi pare rău că am pierdut președinția Consiliului Județean Prahova, dar am mulțumirea că las în urma mea proiecte care au schimbat și vor continua să schimbe substanțial în bine viața prahovenilor. PNL rămâne în continuare o forță în județul Prahova, cu un scor politic de peste 30% și cu 56 de primari care reprezintă cea mai performantă echipă din administrația publică a județului”, a notat Dumitrescu pe pagina sa de socializare.

La nivel național, PSD a reușit „să fure” șase consilii județene de la colegii de alianță. Este vorba despre CJ Suceava și Prahova, dar și Maramureș, Vrancea, Timiș și Caraș Severin. În același timp PNL a detronat PSD la Botoșani.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments