20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Surpriza zilei! Nume grele ratează Capitala, dar merg în schimb la Bruxelles!...

Surpriza zilei! Nume grele ratează Capitala, dar merg în schimb la Bruxelles! Șoșoacă se află pe listă!

După o zi încărcată de emoții pentru poporul român, în care s-a decis viitorul politic, rezultatele alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie sunt aproape de a fi cunoscute integral. Biroul Electoral Central indică victoria alianței PSD-PNL, în urma rezultatelor provizorii, dar și surpriza zilei, Partidul S.O.S și europarlamentarul independent, Nicu Ștefănuță, care se afirmă pe scena politică.

Formațiunile politice și candidații independenți care au trecut pragul electoral, conform proceselor-verbale din 19.717 secții de votare (dintr-un total de 19.870), sunt alianța PSD-PNL (48,70%), Alianța pentru Unirea Românilor (14,95%), Alianța Dreapta Unită (8,61%), UDMR (6,53%), Partidul SOS România (5,04%) și Nicu Ștefănuță (3,05%).

Așadar, surpriza zilei vine cu Partidul SOS și Nicu Ștefănuță care au reușit să treacă pragul electoral la limită. Conform rezultatelor provizorii, Ștefănuță are 4.420 de voturi peste prag, iar Diana Șoșoacă are 3.536 de voturi peste limita. Prin urmare, partidul lui Șoșoacă încă are mici emoții legate de validarea proceselor-verbale din secțiile rămase, adică aproximativ 150.

De asemenea, cei 19 europarlamentari care au obținut din start verdictul de a merge la Bruxelles sunt Mihai Tudose (vicepreședinte și lider influent al PSD), Rareș Bogdan (prim-vicepreședinte PNL), Gabriela Firea (președinte executiv PSD), Dan Motreanu (prim-vicepreședinte PNL), Claudiu Manda (vicepreședinte), Adina Vălean, Victor Negrescu, Vasile Dîncu (președinte al Consiliului Național), Daniel Buda, Maria Grapini, Gheorghe Cârciu, Siegfried Mureșan, Dragoș Benea, Mircea Hava, Dan Nica, Gheorghe Falcă, Ștefan Mușoiu, Roxana Mânzatu și Virgil Popescu.

„Trupa de Bruxelles” este alcătuită și din câțiva lideri vocali, precum Mihai Tudose, Rareș Bogdan sau Dan Motreanu. Al doilea cel mai mare număr de europarlamentari va fi trimis de AUR, care, în urma redistribuirii voturilor, vor obține șase mandate. Cristian Terheș, Claudiu Târziu (unul dintre liderii importanți ai partidului), Gheorghe Piperea, Maria Teodorescu, George Axinia și Șerban Dimitrie-Sturdza vor avea fiecare câte un mandat în Parlamentul European.

Din partea Alianței Dreapta Unită, cu un rezultat mult sub cel comunicat în exit-pollul de duminică seara, dar și față de sondajele interne, vor fi prezenți până la urmă doar trei euro-aleși, care vor fi Dan Barna, Vlad Voiculescu și Eugen Tomac, puțin comparativ cu cei opt de acum cinci ani.

La rândul ei, UDMR, cu emoții, a scos un rezultat mai bun decât se așteptau liderii lor și va trimite doi reprezentanți la Bruxelles: Iuliu Winkler și Vincze Lorant.

Cristina Dincă
Cristina Dincăhttp://canal33.ro
Proaspăt intrată în domeniul jurnalismului, Cristina Dincă și-a propus să descopere toate fațetele meseriei la care a visat de mică și să contribuie la dezvoltarea acesteia. Pasiunea pe care o poartă zilnic cu ea o ajută să transmită către marea de oameni energia pozitivă de care avem cu toții nevoie în prezent. Cristina Dincă e absolventă a Facultății de Jurnalism, în cadrul căreia a avut oportunitatea să experimenteze, să-și însușească strategiile necesare unui bun jurnalist și să cunoască oameni care au inspirat-o. De asemenea, de-a lungul timpului, a lucrat alături de adevărați profesioniști din domeniul televiziunii, precum TVR și România TV.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments