14.6 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
StiriInternPremierul, foarte optimist când vine vorba despre șansele românilor de a intra...

Premierul, foarte optimist când vine vorba despre șansele românilor de a intra curând fără vize în SUA

Marcel Ciolacu pare mai optimist ca niciodată atunci când vine vorba despre posibilitatea ca rămânii să poată circula curând fără vize pe teritoriul Statelor Unite ale Americii. E vorba despre vizele temporare, cele turistice și de afaceri, ce se acordă pe termen de 90 de zile, incluse în Programul Visa Waiver, în care țara noastră nu este încă inclusă.

„Să vă mai dau o veste, anul fiscal în SUA se termină în septembrie. Eu sunt ferm convins că în octombrie, cel târziu, nu o să mai avem vize cu SUA. E adevărat că trebuie o mobilizare în continuare din partea românilor, să meargă să-şi reînnoiască vizele care mai au o perioadă scurtă până la expirare”, a declarat premierul duminică seara la Antena 3.

El a dat exemplul Poloniei în această chestiune, fără a oferi și alte detalii pe acest subiect.

„Ne trebuie o mobilizare a românilor şi să înţelegem că acum este un moment istoric, în care trebuie să ne implicăm”, a adăugat tot el.

Pe de altă parte, întrebat pe seama faptului în ce măsură România va oferi un sistem de rachete Patriot Ucrainei, pentru a se apăra mai bine în fața Rusiei, așa cum a reieșit la ultima întâlnire de la Casa Albă dintre președinții americani și cel român, Joe Biden și Klaus Iohannis, șeful Executivului a părut extrem de rezervat.

El a precizat că a discutat cu ministrul Apărării despre acest lucru și că acesta ar avea „rețineri mari” să facă acest lucru.

Ultima decizie va fi luată însă Consiliul Suprem de Apărare al Țării, organism condus de președintele Klaus Iohannis.

„Conform Constituției, comandatul suprem al armatei este președintele țării. Eu nu am avut o discuție cu președintele după vizita în SUA. Domnul ministru al Apărării are rețineri mari să dăm unul din sisteme Ucrainei. Dar decizia se ia împreună cu președintele în CSAT. O să luăm hotărârea cea mai înțeleaptă pentru România în primul rând”, a dat asigurări Marcel Ciolacu.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments