14.6 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
DiversePremierul Slovaciei a fost împușcat!

Premierul Slovaciei a fost împușcat!

Unul dintre cei mai vechi premieri europeni, slovacul Robert Fico, a fost împușcat miercuri după-amiază.

Incidentul a avut loc în orașul Handlova, unde era programată o ședință de guvern. Potrivit relatărilor presei slovace, premierul, care în luna septembrie va împlini 60 de ani, s-a prăbușit la pământ înainte de a fi putut fi protejat de gărzile sale de corp.

Prim ministrul slovac ar fi mers să-i salute pe oamenii aflați în fața centrului cultural unde urma să aibă loc întâlnirea de guvern, când s-au auzit mai multe focuri de armă. După primele cercetări s-ar fi tras patru focuri de armă, Fico, atins de gloanțe, căzând la pământ.

El a fost transportat la spital, dar nu se cunosc detalii semnificative despre starea sănătății sale. Primele rapoarte medicale vorbesc despre faptul oficialul slovac ar fi fost împușcat în braț și în picior.

Jurnaliștii prezenți susțin că au auzit mai multe focuri de armă și i-ar fi văzut pe ofițerii de securitate ridicându-l de pe jos pe Fico și băgându-l într-o mașină.

Presupusul atacator a fost reținut foarte repede de către Poliție, care a izolat zona, căminul cultural în fața căruia a avut loc reuniunea, fiind repede evacuat.

Robert Fico, un simpatizant al regimului lui Vladimir Putin, a fost prim-ministru al Slovaciei în perioada 2006-2010, dar și în perioada 2012-2018. Din 2023 este din nou prim-ministru. El este fondatorul și președintele partidului Direcția Social Democrația, câștigător al alegerilor de anul trecut. Până în 1989 a fost membru al Partidului Comunist Cehoslovac.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments