22.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
Mai MulteComunicate de presaPrimăvara debutează cu tango la Casa KERIM

Primăvara debutează cu tango la Casa KERIM

Sâmbătă, 2 martie 2024, la Casa KERIM întâmpinăm primăvara cu o seară specială de tango.

Bandoneonistul Alexandru Nucă și chitaristul Maxim Belciug vin pentru prima oară în casa culturală de pe strada Parfumului, ca să ne ofere un o seară de muzică live, cu olm de primăvară, cu ritmuri latino-americane, tango, milonga și alte pasiuni, pe care afișul le prefațează cu un haiku de Mario Benedetti: “mi-am luat un tango / de la chioşcul de amintiri / din aeroport.”

Întâlnirea muzicală dintre Alexandru Nucă și Maxim Belciug e unul dintre acele momente fericite pe care le aștepți fără să știi. E ca o zi cu două dimineți sclipind de muzică și soare, un prilej rar, pe care nu vrei să-l scapi când apare.

Chitara pasională a lui Maxim Belciug, cu sunetul său aparte și toate pornirile sale, când misterioase și duioase, când brutale, tăioase, își găsește în bandoneonul cântat cu măiestrie de Alexandru Nucă un partener de joc pe măsură.

Din muzica lor sar scântei, sar trăiri, sar culori: galben, singura culoare pe care o putea vedea Borges, și azuriu, și verde, culoare de mentă, și roșu sângeriu. E o bogăție, dar nu numai de străvezii, romantice plăceri, ci și de scrâșnet, de dureri, de despărțiri, de împreună. Ca-n viață – și-n muzică, și-n tango. Căci, așa cum spunea Borges, “tangoul dă tuturor un trecut imaginar, ascultând tangoul simțim cu toții cum, în chip magic, am murit în colțul străzii într-o încăierare”.

Concertul începe la ora 19:00 și se desfășoară în Casa scriitoarei și jurnalistei Silvia Kerim și a regizorului Mircea Veroiu, un spațiu intim și inedit pentru evenimente artistice, aflat pe str. Parfumului 19, București.

Evenimentul are loc în cadrul mini-festivalului POIESIS și este însoțit de un târg-expoziție cu vânzare în care expun artiștii: Ada Moisă, Andrei Stan, Cristiana Bucureci, Livia Marinescu, Nicoleta Ababei, Ruxandra Niculae, Oana Kuzmanovska, Barbara Puhr, Alexandra Nor, Gligor Kuzmanovski.

Actul artistic se desfășoară pe bază de donație, care merge exclusiv la artiști și întreținerea casei.

Mulțumim anticipat pentru suportul mediului cultural independent și vă așteptăm cu drag rezervările la adresa de email:  rezervarihearth@gmail.com 

sau 0724 293 708.

SEARĂ DE TANGO cu Alexandru Nucă (bandoneon) & Maxim Belciug (chitară) | Facebook

Veronica Diac
Veronica Diachttp://canal33.ro
A preferat întotdeauna să facă munca „nevăzută” a unei redacții jurnalistice, cea de documentare, extrem de prețuită și de căutată atunci „când îți arde buza”, dar care îl lasă mereu în umbră pe autorul ei. E specializată în relația presei cu instituțiile bancare, de asigurări sociale și de sănătate, dar și pe spinoasa problemă a pensionării. Pasiunea ei cea mare e însă să scrie povesti urbane despre locuri și personaje care au făcut cândva „istorie”!
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments