22.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Primele două măsuri pe care le-ar lua George Simion dacă ar ajunge...

Primele două măsuri pe care le-ar lua George Simion dacă ar ajunge premier (video)

Președintele AUR a dezvăluit în cadrul unei emisiuni la Radio Someș care ar fi primele măsuri ce s-ar adopta într-o ipotetică guvernare a partidului pe care îl conduce. Simion spune că ar opri acordarea de ajutoare sociale pentru toți cei care au două mâini și două picioare, dar și că ar face „o comasare” teritorială.

Sursa video: facebook AUR

Aflat în campanie de strâns semnături pentru participarea la alegeri, George Simion își mai face când și când timp să dea interviuri.

Într-o astfel de ocazie președintele AUR a spus și ce ar face guvernul său, încă de la primele ore de când ar ajunge la putere: „Vreți să vă spun ceva de care cu siguranță mă pot ține? Oricine poate munci nu va mai primi în guvernarea AUR ajutor social. Asta este o chestiune care se poate face, pentru că dacă ai două mâini și două picioare nu trebuie să fii ținut ca masă de manevră pentru câteva sute de lei de către primari, care te folosește (sic!!!) ca să își facă afacerile”.

Pe lângă această măsură, care i-ar reduce cu siguranță numărul de admiratori, George Simion ar face și el o comasare. Una teritorială.

„O altă chestiune care se poate face într-un an este reducerea numărului de primari de la 3.300 la 1.141. O comasare teritorială, o unificare teritorială care de mult trebuia făcută, dacă nu eram prizonierii acestui regim PSD-PNL”, a mai spus în cadrul aceluiași interviu președintele AUR.

Tot la același post de radio George Simion a explicat și de ce a decis să accepte traseiști în partid: „Traseismul politic face parte în momentul ăsta din regulile existente. Asta-i, cică, democrația. Le-am promis: în momentul în care ne-ați luat voi  un parlamentar votat în 2020, eu vă voi lua doi.  Nu am ce face, cineva trebuie să ia taurul de coarne. Astea sunt regulile, mă bat cu regulile voastre. E voie să treacă primarii de colo colo, o să vă iau toți primarii. Nu vom lua dintre cei pe care i-am scos din parlament în decembrie 2020. Avem nevoie de oameni în teritoriu alături de care să câștigăm alegerile în 2024. Vom lua fiecare om care va pune voturi în plus în urnă pentru AUR… Nu o să îi vedeți pe Dăncilă, pe Neluțu Oltean, nu o să vedeți grupul de la Cluj, nu o să vedeți nenorociții care au furat România, în AUR. În schimb, dacă sunt primari care au trecut până acum pe la cinci partide, o să îi primim alături de noi”, a declarat liderul AUR la Radio Someș.

Acesta a ținut însă să precizeze că traseiștii nu vor primi funcții importante în partid și nici nu vor fi puși pe listele de candidați.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments