7.9 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
DiversePrimul centru terapeutic pentru consumatorii de droguri din România s-a deschis la...

Primul centru terapeutic pentru consumatorii de droguri din România s-a deschis la Târgu Mureș

Prima instituție terapeutică pentru persoanele consumatoare de droguri sau alcool din România a fost inaugurată la finele lunii ianuarie, la Târgu Mureș.

La eveniment au participat diferite oficialități, printre care Alina Gorghiu, ministrul Justiției, Aneta Matei, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Horațiu Moldovan, secretar de stat în cadrul Ministerului Sănătății, precum și reprezentanți ai instituțiilor medicale din municipiu.

Centrul de comunitate terapeutică a fost înființat de Asociația Social Med și este autorizat să furnizeze servicii pentru tratarea adicțiilor și combaterea acestora, prin abordarea multidiscipliară a dependențelor, conform standardelor internaționale existente.

Cu această ocazie, Oana Muntean, președintele Asociației Social Med, și-a exprimat dorința colaborării cu Arhiepiscopia Alba Iuliei în vederea identificării și îngrijirii persoanelor dependente de droguri.

Potrivit basilica.ro, prezent la eveniment, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a binecuvântat sediul și a vorbit despre necesitatea unei astfel de instituții în contextul pericolului pe care îl reprezintă consumul de substanțe narcotice.

La rândul ei, Alina Gorghiu a subliniat faptul că doar în județul Mureș, în ultima perioadă de timp, s-au înregistrat „74 de inculpați, marea lor majoritate pe traffic de droguri”, iar cei în cauză, majoritatea tineri, au mare nevoie de ajutor din partea societății.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments