7.9 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
DiversePRM, cu ochii larg deschiși spre chestiunea Ținutului Secuiesc

PRM, cu ochii larg deschiși spre chestiunea Ținutului Secuiesc

Partidul România Mare continuă să observe cu atenție inițiativele parlamentare ale Uniunii Democrate Maghiare din România.

Formațiunea politică condusă cândva de „tribunul” Corneliu Vadim Tudor a luat în vizor, de această dată, proeictele de lege ale UDMR ce vizează Ținutul Secuiesc, pe care le califică drept „nule și neavenite”. Mai mult, în opinia reprezentanților PRM, introducerea unor asemenea dsemersuri pe agenda parlamentului ar fi „pe fond, frauduloasă”.

„În legătură cu repetatele < initiative > ale UDMR de a introduce în dezbatere parlamentară < proiecte de lege > vizând pretinsa autonomie a așa-zisului ținut secuiesc, Partidul România Mare precizează:

1. Întrucât contravin flagrant prevederilor Constituției, asemenea < proiecte > sunt – sub raport legal – nule și neavenite.

Ca urmare, introducerea lor pe agenda de lucru a Parlamentului este, pe fond, frauduloasă.

2. Toți cetățenii români care respectă Constituția României în litera și spiritul ei sunt – indiferent de etnie – fii ai Patriei. Și, în virtutea acestei calități, au aceleași drepturi și aceleași îndatoriri.

Ca atare, nu există, și nu pot fi admise, discriminări: fie, ele, pozitive sau negative.

3. Dacă tot se consideră < reprezentanta > minorității maghiare din România, UDMR ar trebui să inițieze proiecte de legi care să promoveze bunăstarea celor pe care pretinde că-i reprezintă”, se precizează în luarea de poziție a PRM.

Comunicatul, datat 27 decembrie, este semnat de către „Biroul de presă al P.R.M”.

Pe de altă parte, Camera Deputaților a respins joi, 28 decembrie, cu 260 de voturi pentru și 16 împotrivă trei initiative ale UDMR privind autonomia Ținutului Secuiesc. La vot s-a înregistrat și o abținere.

Aceleași propuneri legislative vor merge în viitor, spre dezbatere, în Camera superioară, la Senat.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments