20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
DiverseProtest de amploare vineri în Capitală. „Statul român își bate joc de militarii...

Protest de amploare vineri în Capitală. „Statul român își bate joc de militarii români”!

Cosmin Dorobanțu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, anunță o mișcare de protest fără precedent.

Într-un interviu acordat emisiunii „Jurnal de Business”, moderată de Alexandru Catalan pe Canal 33, Cosmin Dorobanțu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, a făcut un anunț important și de impact.

Acesta a declarat că vineri, 7 iunie, militarii rezerviști, alături de alte categorii socio-profesionale din sectorul apărării și siguranței naționale, inclusiv militari activi, vor protesta în fața Palatului Victoria.

„Mâine, pe 7 iunie, militarii rezerviști, împreună cu alte categorii socio-profesionale din acest sector de apărare și siguranță națională, inclusiv militari activi, vom protesta în fața Palatului Victoria pentru a-i aduce la cunoștință prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, că militarii rezerviști s-au săturat să fie bătaia de joc a clasei politice”, a declarat Cosmin Dorobanțu.

Acesta a adăugat că protestatarii vor lua cu asalt Ministerul Apărării Naționale, cerând sprijin pentru îmbunătățirea pensiilor militare și îndreptarea inechităților existente.

„Avem colonei în rezervă sau în retragere care au pensii de 3.000 – 3.500 de lei. În momentul în care prețurile și inflația au luat-o razna, acești oameni nu mai trăiesc în țara asta, doar supraviețuiesc. Statul român își bate joc de ei”, adaugă același Cosmin Dorobanțu.

Președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a subliniat că protestul va începe la ora 12:00 și se va desfășura pe un traseu clar, din Piața Victoriei până în Piața Constituției, la Ministerul Apărării Naționale.

Cosmin Dorobanțu se luptă de ceva vreme pentru drepturile salariale ale colegilor de breaslă

„Clasa politică trebuie să conștientizeze! Ne vom deplasa pe jos pentru că vreau să ne vadă și cetățenii cum a ajuns militarul român și rezervistul român bătaia de joc a acestor politicieni care declarativ, la toate posturile de televiziune, spun cât de mult îi înțeleg pe militari”, a mai spus același Cosmin Dorobanțu.

În opinia sa, acest protest reprezintă un semnal puternic către autorități și societate, subliniind nemulțumirile și dificultățile cu care se confruntă militarii rezerviști în contextul economic actual.

Rămâne de văzut cum vor reacționa autoritățile la aceste cereri și dacă vor fi luate măsuri pentru îmbunătățirea situației financiare a acestora.

Carmen Gone
Carmen Gonehttp://canal33.ro
„Într-o lume a televiziunii, pasiunea devine putere” Cu o poziție de Producător Executiv la Canal 33, absolventă a Școlii de Televiziune Tudor Vornicu și studentă la Facultatea de Științele Comunicării. Cu o viziune proactivă și o pasiune profundă pentru arta acestei industrii, aduce contribuția în lumea dinamică a televiziunii de peste 6 ani. Cu o experiență semnificativă în producțiile de divertisment, a fost o prezență esențială în realizarea unor programe de succes pentru Antena 1 și Antena Stars. Implicarea constantă și experiența solidă o definesc ca un profesionist dedicat în domeniul media și divertisment.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments