14.6 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
Alegeri 2024PSD, gata „să fure” de la PNL noi fotolii de primari și...

PSD, gata „să fure” de la PNL noi fotolii de primari și de președinți ai unor consilii județene

Marcel Ciolacu pare ferm convins că partidul pe care-l conduce va fi învingătorul alegerilor locale din 9 iunie. Premierul e de părere că PSD va reuși să ciupească portofolii de primar, dar și de consilieri locali și județeni, poate chiar președinții de consilii județene care intrau de obicei în portofoliul liberalilor.

„Vom avea cu cel puţin 10% în plus după alegerile locale, adică minimum 22 (n.r: consilii județene). Presupun că cei de la UDMR nu vor pierde Harghita sau Covasna, iar asta înseamnă că vom câştiga de la PNL”, a precizat Marcel Ciolacu duminică seara, la Antena 3.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, PSD conduce în acest moment 20 de consilii județene. El a explicat și strategia pe care a preferat s-o adopte în actuala campanie electorală și anume contactul direct cu alegătorii.

„Eu am preferat să merg prin ţară şi să nu am aceste întâlniri în sală. Şi în perioada următoate o să merg mai mult printre oameni, la obiectivele pe care le avem guvernamentale, de făcut, şi să avem şi contactul direct cu cetăţenii. Normal, e mobilizarea fiecărui partid, important este că nu mai există totuşi, se vede, acele jigniri directe. Eu sper să rămânem în aceste limite”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD s-a arătat mulțumit și de actuala situație de lucruri la nivelul colaborării în cadrul alianței cu PNL.

„Amintiți-vă când erau PNL cu USR, ce scandaluri era înainte de şedinţele de Guvern, după şedinţele de guvern, la Parlament. Acesta e un guvern funcţional, în care respect pe toată lumea, indiferent că cei ce-mi sunt colegi mei provin de la PNL sau PSD. Sunt cumva detaşat de lupta politică. De aceea nici nu au fost prinşi miniştrii pe lista pentru alegerile europarlamentare. Şi Guvernul României funcţionează, indiferent că avem în față cel mai încărcat an electoral. Asta era cea mai mare miză”, a mai spus același Ciolacu. 

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments