21.6 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
StiriRadu Antohe, expert în politici agricole: România nu ar trebui să sufere...

Radu Antohe, expert în politici agricole: România nu ar trebui să sufere de secetă din punct de vedere agricol

România nu ar trebui să sufere de secetă din punct de vedere agricol, a declarat Radu Antohe, lector universitar la ASE și profesor la Facultatea de Economie Agroalimentară și a Mediului în cadrul emisiunii ”Agroexpert” de la Canal 33 moderată de Simona Man.

”Suntem obligați să ne asigurăm că vom pune bazele unei viitoare producții sustenabile mai ales pentru noi și generațiile viitoare”, a mai declarat Radu Antohe, precizând că „ministrul Agriculturii Florin Barbu vine cu experiență importantă în domeniul irigațiilor, ceea ce este un mare câștig pentru că acest lucru va demonstra sau va susține continuarea dezvoltării acestui sector în România”.

De asemenea, expertul Radu Antohe a mai spus că apa în România într-adevăr nu este o problemă, mai ales că Dunărea este cel mai mare furnizor de apă.

”Pentru a asigura o creștere anuală graduală a suprafețelor agricole care au potențial irigabil acest lucru trebuie să fie un obiectiv al statului român, iar investiția să fie din fonduri naționale cât și din fonduri europene”, a mai declarat Radu Antohe în cadrul emisiunii ”Agroexpert” de la Canal 33 moderată de Simona Man.

Simona Allice Man
Simona Allice Manhttp://canal33.ro
Licentiata in Inginerie Alimentara, Turism și Protecția Mediului, cu master in Administratie publica si doctorand in agronomie isi doreste sa atraga atentia asupra domeniului strategic cel mai putin promovat si dezbatut in presa: Agricultura. Cea care ne poate transforma in lideri ai Uniunii Europene daca facem alegerile corecte. Si se straduie sa provoace mediul de afaceri si administratia publica centrala si locala la colaborari pentru a reusi sa ne indreptam spre aceasta pozitie.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments