24.6 C
București
sâmbătă, 20 iulie, 2024
Google search engine
StiriInternRadu Herjeu: „Eu sunt pentru comasarea alegerilor!”

Radu Herjeu: „Eu sunt pentru comasarea alegerilor!”

Dincolo de contextul deciziei, încă neoficiale, privind comasarea unor alegeri din 2024, negociată aprig de către PSD și PNL, e greu de speculat cine ar căpăta cu adevărat un avantaj în cursa electorală ce stă să înceapă. Radu Herjeu a încercat să comenteze și să clarifice o serie de mistere din spatele unor asemenea importante hotărâri, exclusiv la Canal 33.

Prezent în studioul emisunii „În Spatele Știrilor”, moderată de Alexandru Răducanu numai la Canal 33, experimentatul jurnalist Radu Herjeu a explicat că această hotărâre de comasare a alegerilor este de fapt un lucru bun, care va reuși să aducă mai mulți români la vot.

„Eu sunt pentru comasarea alegerilor, le făceam pe toate odată ca să scap de ele. Măcar știi că vin toți oamenii…La alegerile europarlamentare PNL-ul și PSD-ul vor avea scoruri mai mari, datorită implicării primarilor care aduc oamenii la vot la locale. Pentru că dacă sunt deja acolo o să meargă și în camera cealaltă să voteze la europarlamentare”, a precizat el la Canal 33.

Invitatul lui Alexandru Răducanu a mai adăugat că dacă alegerile se comasau și în anii anteriori, mai mulți independenți ar fi avut ocazia să intre în parlament, schimbând astfel „modul în care se face politică”.

„La 40% prezența la vot, nu vor intra niciodată independenți în parlament, dar dacă se comasau alegerile și veneau 70% se schimbau lucrurile. Ai fi putut avea independenți în Parlament, care ar fi putut schimba puțin modul în care se face politică”, a specificat Radu Herjeu.

Ascultă întreaga conversație dintre Alexandru Răducanu și Radu Herjeu în videoclipul de mai jos:

play-sharp-fill

Urmărește „În spatele știrilor” în fiecare miercuri seară, de la ora 21:00, numai la Canal 33.

Fabian Basalau
Fabian Basalauhttp://canal33.ro
În prezent student la Facultatea de Traducere și Interpretare, Fabian este jurnalist cu experienta de lucru in redactiile publicatiilor ProSport, B1 TV și DigiSport. Iubește să scrie și este pasionat de istorie, artă și tehnologie.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments