7.9 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
DiverseCorina Crețu: „România nu-și poate permite luxul de a fi eurosceptică!”

Corina Crețu: „România nu-și poate permite luxul de a fi eurosceptică!”

Corina Crețu, fost comisar pentru Politica Regională al Comisiei Europene și actual membru al partidului PRO România, a dezvăluit într-un interviu recent, moderat de Alexandru Răducanu, în emisiunea „Interviuri de 5 stele” de la Canal 33, o perspectivă unică asupra carierei sale politice și a climatului politic din România.

În cadrul discuției, Corina Crețu a reflectat asupra diferitelor etape ale vieții sale politice, începând de la rolul de consilier prezidențial și purtător de cuvânt al fostului președinte Ion Iliescu până la mandatul său de comisar european.

Ea a evidențiat „satisfacțiile imense” trăite în perioada de purtător de cuvânt al președintelui, marcată de intrarea în NATO și pregătirea pentru aderarea la Uniunea Europeană în 2004.

Despre criticile primite în calitate de eurodeputat și comisar european, aceasta a ținut să precizeze că a lucrat „sub o presiune continuă”.

„În calitatea de parlamentar european, sigur, a fost o ucenicie de a învăța mecanismele europene și mi-am și făcut și un nume pentru a deveni comisar european. Au fost și atunci foarte multe atacuri…..pentru că așa ne atacăm noi românii. Eu am fost sub o presiune continuă!”, a dezvăluit Corina Crețu la Canal 33.

YouTube player
Aici puteti urmări pe larg dialogul dintre Alexandru Răducanu și Corina Crețu

În legătură cu creșterea euroscepticismului în Romania, cunoscutul europarlamentar și-a exprimat îngrijorarea, subliniind că „țara nu-și poate permite acest lux”.

„România nu-și poate permite acest lux de a fi eurosceptică!”, a sunat sentința fostului comisar european.

Despre politica actualului guvern în privința fondurilor europene, aceasta a vorbit despre „un joc destul de periculos”.

„Este o chestiune și de comunicare. E un joc destul de periculos care nu încetează… și Guvernul, dacă are probleme, totul pune pe PNNR. Haideți să fim serioși!”, a adăugat aceeași Corina Crețu.

Întrebată despre presupusa pregătire a unei poziții europene pentru președintele Klaus Iohannis, Corina Crețu a subliniat prestația pozitivă a acestuia la Bruxelles, care contrastează cu pasivitatea aceluiași personaj politic la nivel intern.

Carmen Gone
Carmen Gonehttp://canal33.ro
„Într-o lume a televiziunii, pasiunea devine putere” Cu o poziție de Producător Executiv la Canal 33, absolventă a Școlii de Televiziune Tudor Vornicu și studentă la Facultatea de Științele Comunicării. Cu o viziune proactivă și o pasiune profundă pentru arta acestei industrii, aduce contribuția în lumea dinamică a televiziunii de peste 6 ani. Cu o experiență semnificativă în producțiile de divertisment, a fost o prezență esențială în realizarea unor programe de succes pentru Antena 1 și Antena Stars. Implicarea constantă și experiența solidă o definesc ca un profesionist dedicat în domeniul media și divertisment.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments