18.5 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
DiverseRăzvan Munteanu: „Israelul vrea să transforme Fâșia Gaza în Cisiordania”

Răzvan Munteanu: „Israelul vrea să transforme Fâșia Gaza în Cisiordania”

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a adoptat la finele lunii martie o rezoluție care solicită o încetare imediată a atacului asupra Fâșiei Gaza, iar spre surpriza tuturor Statele Unite, care reprezentau singurul obstacol rămas în calea unui astfel de apel, au decis să nu respingă decizia. Oficialii israelieni au declarat că nu au nicio intenție de a înceta focul, răspuns la care Răzvan Munteanu, director general al Global News Intelligence, se aștepta.

În platoul emisiunii „Sfere de Interes”, moderată de Andrei Stoian, numai la Canal 33, expertul în relații internaționale Andrei Munteanu a comentat asupra refuzului Israelului de a respecta solicitarea Națiunilor Unite și a atras atenția asupra adevăratului obiectiv al israeliților, să se asigure că Fâșia Gaza are o formă de securitate predictibilă.

„Israel nu se va opri cu acțiunea sa militară în Fâșia Gaza indiferent dacă va fi o pace temporară sau nu, până nu vor elimina toate batalioanele Hamas active în Fâșia Gaza. Israelul vrea să transforme securitatea Fâșiei Gaza în una predictibilă, așa cum este în momentul de față în Cisiordania. După încheierea conflictului vor păstra în continuare acolo anumite capabilități militare”, a precizat Răzvan Munteanu.

Ambasadorul israelian la Națiunile Unite, Gilad Erdan, a criticat Consiliul de Securitate pentru că a adoptat o măsură care cerea încetarea focului „fără a o condiționa de eliberarea ostaticilor”.

„Aceasta subminează eforturile de a asigura eliberarea lor”, a declarat el la Națiunile Unite.

Între timp, ministrul de externe Israel Katz a declarat la X că țara sa nu va respecta rezoluția.

„Statul Israel nu va înceta focul”, a declarat Katz. „Vom distruge Hamas și vom continua să luptăm până când ultimul dintre ostatici se va întoarce acasă”.

Pentru amănunte, ascultă întreaga conversație dintre Andrei Stoian și Răzvan Munteanu în videoclipul de mai jos.

Urmărește „Sfere de Interes” în fiecare luni și miercuri de la ora 20.00, și cu H.D. Hartmann în fiecare marți, de la orele 13.00 și 14.00, numai pe Canal 33!

Fabian Basalau
Fabian Basalauhttp://canal33.ro
În prezent student la Facultatea de Traducere și Interpretare, Fabian este jurnalist cu experienta de lucru in redactiile publicatiilor ProSport, B1 TV și DigiSport. Iubește să scrie și este pasionat de istorie, artă și tehnologie.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments