21.6 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
StiriEducațieTusea poate fi ameliorată cu remedii naturale

Tusea poate fi ameliorată cu remedii naturale

Sezonul rece și-a intrat pe deplin în drepturi și, odată cu temperaturile scăzute, tusea devine o problemă comună pentru mulți dintre noi. Natura vine în ajutor cu remedii mai puțin invazive pentru organism, dar extrem de eficiente. Iată care sunt acestea!

Mierea

Folosită de secole, mierea este un remediu natural remarcabil folosit pentru calmarea gâtului iritat și reducerea disconfortului asociat cu tusea. Datorită proprietăților sale antibacteriene și antiinflamatorii poate ajuta la calmarea gâtului iritat. Ia o linguriță de miere pură sau adaug-o la un ceai de plante, dar nu când acesta este fierbinte. Poți consuma acest remediu de 2-3 ori pe zi, în special înainte de culcare, pentru a ajuta la calmarea gâtului în timpul nopții.


De asemenea, și fagurele de miere este recomandat pentru tratarea tusei deoarece conține miere crudă, precum și alte substanțe benefice, cum ar fi polen, propolis și ceară de albine.
Atenție însă, mierea nu este recomandată copiilor sub un an, deoarece există un risc foarte mic de botulism asociat cu consumul ei la această grupă de vârstă.

Sursă foto: houseofwellness.com.au

Ghimbirul

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antioxidante, ghimbirul poate ajuta la reducerea inflamației și a congestiei gâtului. Prepară un ceai adăugând felii subțiri de rădăcină de ghimbir la o ceașcă de apă clocotită. Acoperă ceașca și lasă să infuzeze timp de aproximativ 5-10 minute. Bea acest ceai de 2-3 ori pe zi pentru reducerea iritației gâtului și a tusei.

Uleiul de arbore de ceai

Deoarece are proprietăți antimicrobiene, poate fi folosit cu succes pentru eliberarea căilor respiratorii și pentru ameliorarea tusei. Se recomandă inhalarea aburilor de apă fierbinte amestecați cu câteva picături de ulei de arbore de ceai, de cel puțin două ori pe zi, până la dispariția simptomelor.

Menta

Ceaiul de mentă este cunoscut pentru efectele sale benefice asupra tractului respirator. Poate ajuta, de asemenea, la subțierea mucusului și datorită mentolului poate ajuta la calmarea gâtului iritat. Adaugă un plic de ceai de mentă sau mentă într-o ceașcă de apă fierbinte și lași la infuzat 5-10 minute. Ceaiul de mentă poate oferi alinare și confort în cazul unei tuse ușoare. Dacă aceasta persistă sau simtompele se agravează, consultarea unui specialist este esențială.

Sursă foto: everydayhealth.com

Supa de pui

O supă de pui caldă conține substanțe care pot ajuta la fluidificarea mucusului și la ameliorarea inflamației gâtului. În trecut a fost denumită “penicilina evreiască”, fiind folosită de generații întregi pentru a ameliora răceala și simptomele asociate acesteia. Supa de pui furnizează nutrienți importanți, cum ar fi proteinele din carne, vitaminele și mineralele din legumele adăugate. Aceste substanțe nutritive contribuie la întărirea sistemului imunitar și la refacerea organismului slăbit de boală.

Salvia

Uleiurile esențiale din salvie au proprietăți antiseptice, putând contribui la combaterea infecțiilor bacteriene sau virale care pot cauza tusea. De asemenea, acestea au proprietăți emoliente, putând acționa ca un agent de înmuiere și calmare a gâtului iritat. Unele studii sugerează că salvia poate avea efecte expectorante, facilitând eliminarea mucusului din căile respiratorii. Îți poti prepara o infuzie din frunze de salvie sau poți adăuga câteva picături de ulei esențial de salvie în apă fierbinte, ca apoi să inhalezi vaporii. Acest lucru poate ajuta la deschiderea căilor respiratorii și la reducerea congestiei.

Simona Stănoi
Simona Stănoi
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Simona Stănoi este jurnalist de presă scrisă și televiziune. A scris în revistele Click!sănătate, Click!pentrufemei, Click!poftăbună, GoldMagazine.ro, a fost reporter al emisiunii Exclusiv Vip și redactor colaborator pentru interviuri publicate în cartea: „Culorile sunetelor“, editura RAO precum si jurnalist de televiziune in productii ale Antenei 1.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments