7.9 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
StiriIntern„Ricchi e Poveri” au făcut iar show la „Palat”. Poate pentru ultima...

„Ricchi e Poveri” au făcut iar show la „Palat”. Poate pentru ultima dată!

„Ricchi e Poveri”, altfel spus, cei bogați și cei săraci, a scris de multă vreme istorie în lumea muzicală italiană, europeană, ba chiar și mondială, pe alocuri. Trupa s-a aflat recent din nou la București!

Formația constituită cu exact 56 de ani de ani în urmă, mai exact în vara lui 1967, în orașul Genova, a inclus inițial patru membri.

Este vorba despre Angela Brambati, voce, Angelo Sotgiu, cu rădăcini sarde puternice, voce, chitară și saxofon, Franco Gatti, voce, chitară, orgă electronică și Marina Occhiena, voce. Ultima a ieșit din formație în 1981. A revenit pentru scurt timp, la unele concerte din Italia, între 2020 și 2021.

Cei patru componenți ai trupei „Ricci e Poveri”, în 1971: Angelo, Franco, Angela și Marina

La rândul său, Franco Gatti a rămas constant în trupă între 1967 și 2016. Avea 74 de ani când a făcut un pas în spate. A cochetat cu ideea revenirii între 2020 și 2021, când trupa s-a mărit iar la patru, dar moartea fiului său l-a făcut să pună definitiv capăt carierei sale muzicale. S-a stins în 2022, la 82 de ani.

Debutul formației s-a consemnat în 1968, cu melodia „Ultima dragoste”. Doi ani mai târziu erau deja prezenți în celebrul Festival de la Sanremo, iar în 1971 propuneau deja un hit, „Che sara”. Au realizat ce potențial au, așa că au început să cânte deopotrivă în engleză și spaniolă, nu doar în limba lor maternă. Azi se pot lăuda că au vândut peste 20 de milioane de albume.

„Sara perche ti amo” a venit în 1981 și o dată cu melodia asta și consacrarea lor definitivă.

Astăzi, „flacăra” trupei ce a reprezentat cândva Italia la Eurovision e dusă mai departe doar de către Angela și Angelo.

Cei doi au avut un lung turneu în 2023, prin Australia, dar și prin Europa. La București au ajuns iar, la inițiativa celui mai cunoscut impresar român al momentului, Radu Groza, cu puțin înainte de Crăciun, probabil în drum spre revenirea acasă. Au avut, o dată în plus, parte de o Sală a Palatului arhiplină, cu peste 3.500 de oameni aplaudându-i la unison pe durata a mai bine de 90 de minute de show.

Bucureștenii au admirat energia debordantă a Angelei Brambati, o genoveză care a împlinit în luna octombrie 76 de ani, dar și maniera tânără în care se păstrează încă și partenerul ei de scenă, ajuns și el la 77 de ani. În februarie va împlini 78!

Surpriza de pe scena Sălii Palatului a constat în apariția unei micuțe românce de doar șase ani, care a încercat, și parțial a și reușit, să cânte bine alături de cei doi artiști celebra melodie „Sara perche ti amo”.

Micuța româncă care „s-a inflitrat” luni seara, pe scena Sălii Palatului între Angelo și Angela

Revenind la cei doi artiști italieni, să mai spunem și că și-au anunțat deja prezența la ediția din 2024 a Festivalului Sanremo cu melodia „Ma non tutta la vita”, ceea ce a dus la apariția unor zvonuri legate de retragerea ultimilor doi „mohicani”.  

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments