7.9 C
București
sâmbătă, 2 martie, 2024
Google search engine
StiriRusia, o superputere asiatică. H.D. Hartmann: „A părăsit Europa!”

Rusia, o superputere asiatică. H.D. Hartmann: „A părăsit Europa!”

Rusia și-a îndreptat atenția către Asia, gonită de Uniunea Europeană, unde se pregătește, potrivit analistului H.D. Hartmann, să devină următoarea superputere asiatică. Profilerul a explicat în cadrul emisiunii „Sfere de Interes”, de la Canal 33, ce urmărește de fapt Putin prin asocierea sa cu China.gbm

Din 2014 până în prezent, Rusia a fost ținta unui val de sancțiuni din partea Uniunii Europene, care au avut ca scop îngenuncherea țării conduse de Vladimir Putin, iar acestea au culminat în luna septembrie a anului 2022, atunci când majoritatea importurilor de gaz rusesc s-a oprit în urma unui posibil sabotaj al conductei Nord Stream 1.

Căderea conductei Nord Stream 1 a lovit puternic economia statelor UE și a marcat un punct de întoarcere pentru Rusia. Putin a decis să-și îndrepte atenția către Asia, unde China era pregătită să accepte gazul rusesc cu brațele deschise, lucru ce a născut o colaborare puternică între cele două state.

H.D. Hartmann a precizat în cadrul ediției de luni, 19 decembrie, a emisiunii „Sfere de Interes”, de la Canal 33, că „Rusia a părăsit Europa”, referindu-se la faptul că Putin urmărește acum să-și extindă influența exclusiv în Asia.

„Pivotul asiatic făcut de Putin va transforma Rusia într-o superputere asiatică”, a mai adăugat analistul politic, din postura de invitat permanent al lui Andrei Stoian.

Amănunte, vezi în videoclipul de mai jos cu Andrei Stoian și H.D. Hartmann!

Urmărește „Sfere de Interes” în fiecare luni și miercuri, de la ora 20.00 și marți, de la 13.00, pe Canal 33!

Fabian Basalau
Fabian Basalauhttp://canal33.ro
În prezent student la Facultatea de Traducere și Interpretare, Fabian este jurnalist cu experienta de lucru in redactiile publicatiilor ProSport, B1 TV și DigiSport. Iubește să scrie și este pasionat de istorie, artă și tehnologie.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments