22.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
StiriRobert Schwartz: „Europa nu este în stare să se apere fără SUA”

Robert Schwartz: „Europa nu este în stare să se apere fără SUA”

La Conferința de Securitate de la Munchen toate discuțiile s-au învârtit în jurul a două persoane, mai exact Vladimir Putin și Donald Trump, iar potrivit jurnalistului Robert Schwartz fiecare conversație nu a făcut altceva decât să sublinieze o slăbiciune majoră a Europei.

Liderul de la Kremlin reușise să își aroge, chiar în zilele conferinței, capturarea orașului Avdiivka, din estul Ucrainei, în timp ce fostul președinte american, blochează, prin susținătorii săi republicani din Congresul Statelor Unite, un pachet vital de ajutor în valoare de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

În cadrul emisiunii „Punctul de Control”, moderată de Ion M. Ioniță, numai la Canal 33, Robert Schwartz a vorbit despre inabilitatea Europei de a se apăra fără intervenția SUA și lipsa de implicare a statelor NATO când vine vorba de finanțarea alianței.

„Avem o concluzie general valabilă, Europa nu este în stare să se apere fără intervenția Statelor Unite, iar acest mesaj a venit din partea mai multor politicieni prezenți la Munchen, inclusiv Mircea Geoană. NATO va configura în continuare arhitectura de apărare a Europei, dar desigur mulți europeni și-au dat seama că nu se face destul. Unele state nu au atins încă acel buget de 2% din PIB pentru apărare, cum ar fi Germania”, a explicat invitatul lui Ion M. Ioniță.

Jurnalistul a mai precizat că sancțiunile împotriva Rusiei nu i-au pus niciodată bețe în roate lui Putin, care reușește să evite cu tenacitate fiecare măsură luată de occident pentru a schilodi economia rusească.

„Sancțiunile împotriva Rusiei nu au adus foarte mult, pentru că multe dintre componentele electronice occidentale au ajuns la Rusia prin China, Hong Kong, Turcia. Situația este în continuare scăpată de sub control. Deocamdată niciun politician european sau american nu a găsit soluția prin care agresiunea Kremlinului poate fi oprită”, a mai adăugat Schwartz.

Ascultă în videoclipul de mai jos întregul dialog dintre Ion M. Ioniță și Robert Schwartz.

Urmărește „Punctul de Control” în fiecare marți de la ora 20.00, cu Ion M. Ioniță, numai pe Canal 33!

Fabian Basalau
Fabian Basalauhttp://canal33.ro
În prezent student la Facultatea de Traducere și Interpretare, Fabian este jurnalist cu experienta de lucru in redactiile publicatiilor ProSport, B1 TV și DigiSport. Iubește să scrie și este pasionat de istorie, artă și tehnologie.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments