20.6 C
București
vineri, 14 iunie, 2024
Google search engine
StiriInternRomân arestat pentru trădare în favoarea Rusiei!

Român arestat pentru trădare în favoarea Rusiei!

Procurorii DIICOT au reținut un cetățean român care ar fi livrat la Ambasada Rusiei din București fotografii și filmări ale unor obiective și informații de interes militar. Cel acuzat de trădare acționa în zona Tulcea și urmărea inclusiv mișcările de trupe de pe teritoriul țării noastre.

La supravegherea acțiunilor întreprinse de cel care a trădat în favoarea Rusiei au participat ofițeri de la SRI și de la serviciul de informații al Armatei

„La data de 23.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea unui cetățean român, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare”, se spune într-un comunicat de astăzi, 24 mai, al reprezentanților DIICOT.

Conform digi24, care citează surse judiciare, cel acuzat de trădare se numește Alexandru Piscan, este din Ploiești și ar fi vrut chiar să candideze ca independent la Primăria municipiului Ploiești.

Procurorii susțin că au probe din care reiese că începând cu anul 2022 persoana acuzată de trădare a procedat la supravegherea unor obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.

A fost sesizată  Curtea de Apel București  care a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Conform art. 394 din noul Cod Penal, ajutarea unei puteri sau organizaţii străine pentru desfăşurarea unei activităţi ostile împotriva securităţii naţionale, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul DIICOT – Structura Centrală și ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și structurilor subordonate.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații, Direcției Generale de Informații a Apărării din cadrul Ministerului Apărării Naționale și jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei ”Vlad Țepeș” .

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică al DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments