14.3 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
DiverseRomânia aleargă cu brațele larg deschise spre Programul Visa Waiver

România aleargă cu brațele larg deschise spre Programul Visa Waiver

România nu renunță la ideea urgentării intrării fără vize și șederii cetățenilor săi pentru o perioadă scurtă de timp pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Chestiunea Programului Visa Waiver a fost în centrul și celor mai recente discuții la cel mai înalt nivel dintre președintele american Joe Biden și cel român, Klaus Iohannis, care efectuează o scurtă vizită oficială în SUA, în această perioadă de timp.

În opinia lui Klaus Iohannis lucrurile se vor „întâmpla în viitorul nu foarte îndepărtat”.

„Am vorbit și despre admiterea României în Visa Waiver, aspect important pentru toți cetățenii români. Sunt foarte multe discuții tehnice. Știți că Visa Waiver nu e discuție politică, se bazează pe date statistice, MAE și ambasada României acționează serios. Putem avea speranța legitimă să se rezolve într-un viitor apropiat și această chestiune”, a precizat Klaus Iohannis după întâlnirea cu omologul american.

Programul Visa Wainer este unul special gândit de către guvernul american, care permite cetățenilor din anumite țări să călătorească în Statele Unite, maxim 90 de zile, pentru turism, afaceri sau tranzit pe teritoriul american, fără nevoia de a obține o viză.

Cetățenii români, care se numără încă printre cei cu probleme la acordarea vizei, ar putea beneficia de prevederile sale la finele anului viitor.

Cabinetul Marcel Ciolacu a reiterat în urmă cu trei săptămâni necesitatea ca pentru scăderea ratei de refuz sub pragul de 3%, este nevoie de sprijinul tuturor cetăţenilor români care deţin sau au deţinut viza SUA de tip B1/B2, cea oferită pentru afaceri şi turism.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments