22.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie, 2024
Google search engine
Alegeri 2024România din ce în ce mai educată: De la Irina Loghin-„Măi-Măi”, la...

România din ce în ce mai educată: De la Irina Loghin-„Măi-Măi”, la viitorul primar Dan Bittman, „ Banii vorbesc”

Banii vorbesc în Sectorul 1 al Capitalei, este concluzia care l-a împins pe celebrul artist Dan Bittman să îi clatine scaunul lui Clotilde Armand. Artistul bate la porțile AUR ca surdul în clopote, dar fără a avea susținere din partea unor partide politice și apare nonșalant la posturile de televiziune, ca și cum ar fi uitat versurile.

Dan Bittman, exasperat de ofertele partidelor politice

Politicienii români au reușit să evolueze în câțiva ani de la „șlagăre” gen „Deschide gropare mormântul”, la mult mai banalul „Banii vorbesc”, al lui Dan Bittman.

Poate vă întrebați ce au cei doi în comun, Irina Loghin și Dan Bittman, în afară de muzică? Răspunsul simplu este: electoratul.

Greu de crezut, artiștii au reușit însă să adune mai multe voturi decât politicienii conscarați.

Mai țineți minte cum arăta Parlamentul României? Puteai să faci un întreg ansamblu folcloric, plus doi-trei antrenori de națională. Au trecut vremurile, s-au mai cizelat politicienii…

Corneliu Vadim Tudor, Dumnezeu să îl odihneacă, a dat tonul modei de racolare a vedetelor de tot felul, astfel încât lista electorală a partidului să aibă efect în rândul votanților.  Așa au ajuns în Parlamentul României artiști celebri.

Irina Loghin-„Măi-Măi”, a ținut capul de afiș. Mitică Dragomir, președintele „cooperativei” din fotbalul românesc, Nicolae Furdui Iancu, Ilie Năstase, Anghel Iordănescu, racolați de UNPR, au fost luați la grămadă, cu toptanul, doar să dea bine lista de candidați.

În legislatura 2004-2008, Irina Loghin a inițiat 74 de propuneri legislative, din care două au fost promulgate legi. Prestația din Parlament a Irinei Loghin este răsplătită cu 6.000 de lei, pentru patru ani de mandat.

La vârsta ei, Irina Loghin nu mai are nevoie de tămbălău. A renunțat la ambițiile politice. Dar din urmă vin tinere talente.

Așa se face că mai nou, pe toate canalele de știri apare Dan Bittman. Îl recomandă vocea și talentul. Se spune că ar candida la postul de primar al Sectorului 1.

„Nu e problema de a câștiga niște alegeri, ci ce faci dacă le câștigi. Mulți au câștigat candidaturi fără experiență în administrația publică sau fără să aibă legătură cu așa ceva. Ce te faci dacă câștigi? E nevoie de anumite calități pentru a face politică. Mă flatează să știu că n-am trăit de pomană până acum, că lumea și-a dat seama că nu sunt hoț și că nu m-am îmbogățit peste noapte.

Mă flatează că mă propun pentru candidatură, dar nu vreau să le distrug încrederea în mine. Eu nu mă bag, de obicei, în lucruri pe care nu le pot controla sau nu le cunosc. E ușor să câștig, dar e foarte greu să mă țin de promisiuni după aceea”, a declarat Dan Bittman, potrivit Realitatea.

Cu siguranță Dan Bittman a prins gustul politicii pentru a face bine comunității în care locuiește. Poate contează și faptul că Sectorul 1 are un buget imens. Mai mare decât al unor municipii mari.

De ce Mugur Mihăescu a decis să devină coțohârla din politica românească sau de ce nu îi mai încape haina de artist pe folcloriștii înregimentați la diverse partide, nu este greu de ghicit.

La AUR s-au îregimentat mai mulți cântăreți. Nu merită să îi pomenim, pentru a nu le face reclamă electorală gratuită. Și nici plătită.

Este suficient ca atunci când mergeți la vot să vă aduceți aminte refrenul:  „Banii vorbesc”…

Gusti Constantin
Gusti Constantinhttp://canal33.ro
A debutat in presa scrisa in ianuarie 1994, fiind angajat prin concurs la Jurnalul National. A fost colaborator la mai multe agentii de stiri, dar si la posturi de radio. Din 1996 a prins gustul pentru stirile de televiziune, lucrand in redactia PRO TV si, ulterior, in cea a TVR. Nu a renuntat insa niciodata la pasiunea pentru presa scrisa, fiind reporter la cotidiene precum Ziua, Gardianul, sau Puterea. In 2010 a conceput si condus saptamanalul Concret.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments