23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Google search engine
DiverseRomânia în optimile Campionatului European de fotbal din 2024!

România în optimile Campionatului European de fotbal din 2024!

Gata! După un meci chinuit, România merge în optimile Campionatului European din Germania, după 1-1 cu Slovacia, meci desfășurat miercuri, 26 iunie, pe „Frankfurt Arena”.

România a câștigat grupa E. Pe locul 2 a terminat Belgia, pe 3, Slovacia, iar pe 4, Ucraina. Toate echipele au avut câte patru puncte, dar România a terminat prima datorită golaverajului. Am avut +1, la fel ca Belgia, dar am marcat mai multe goluri în turneu decât ei, patru față de două.

„Generația de suflet” depăseste faza grupelor după o așteptare de 24 ani, când „Generația de Aur” a lui Hagi și Popescu ajungea în sferturile Campionatului European din Belgia și Olanda.

Tricolorii au avut prima ocazie clară a partidei în minutul 11, când Raţiu a şutat la colţul lung din stânga, însă a respins Dubravka, iar Hagi Ianis a trimis apoi peste poartă.

În minutul 13, Răzvan Marin a şutat din lovitură liberă de la 28 de metri, dar pe lângă ţintă.

Slovacii au fost periculoşi prima oară în minutul 22, la o fază fixă, când Haraslin a executat o lovitură liberă cu efect, iar balonul a trecut puţin pe lângă bară, nefiind atins de vreun jucător.

Stanciu a tras de la 22 de metri, dar Dubravka a prins mingea.

Slovacia a deschis scorul în minutul 24, când Duda a reluat cu capul centrarea cu boltă a lui Kucka, profitând de ezitarea defensivei noastre.

România a acuzat o perioadă şocul primirii golului, dar treptat a revenit în meci şi Raţiu a prins un şut bun de la 20 de metri, reţinut în doi timpi de Dubravka.

În minutul 34, Hagi a fost faultat de Hancko la limita careului, arbitrul a dictat lovitură liberă, dar arbitrajul video a schimbat decizia în penalty, deoarece infracţiunea a fost pe linie. Răzvan Marin a transformat impecabil şi a egalat.

În partea secundă, cele două echipe nu au riscat foarte mult, dar şi aşa şi-au mai creat ocazii de gol. Răzvan Marin a şutat de la 16 metri în minutul 61, dar Dubravka a respins.

Slovacia a avut o mare ocazie în minutul 64, dar Niţă a respins cu piciorul şutul lui Strelec de la 15 metri.

Periculos a fost şi şutul lui Haraslin, cu efect, puţin pe lângă bara a doua.

Ultima jumătate de oră a fost fără evenimente, ambele echipe consimţind că rezultatul de egalitate le avantajează, în balanţă cu riscul primirii unui gol.

„Sunt unii oamenii care trebuie să-și prezinte scuzele în fața noastră pentru poziția pe care au luat-o înaintea meciului. Cred că a fost clar, echipele au dat tot ce au avut mai bun timp de 80 de minute, apoi, sigur, fiecare și-a văzut interesul. Unii au vorbit înainte de meci, au atacat echipele, jucătorii, demnitatea noastră. Este rușinos. Ar fi trebuit să aștepte să vadă. A fost rușinos. Nu a fost plăcut.  Ei au aruncat cu gunoi în noi, nu doar în noi, în echipă, ci și în fanii noștri și în toată lumea. Am arătat că avem caracter. România a avut mereu caracter. Dacă ar fi fost să pierdem și să plecăm acasă, am fi plecat acasă cu capul sus”, a declarat după meci Edi Iordănescu.

Atacantul Denis Drăguș este însă optimist: „Mai avem un meci, următorul meci, și sperăm și credem cu tărie că vor urma și alte meciuri. Vom fi echilibrați, dar ne vom bucura de această calificare. E important să respectăm ce am făcut până acum, orice adversar ar fi”.

Liderul apărării, Radu Drăgușin, crede însă că această calificare nu este o surpriză.

„Imagini incredibile, cele cu fanii români la Universitate. Cred că românii au așteptat foarte mult timp aceste momente și au tot dreptul să aibă aceste reacții. Sunt incredibili! Suportul pe care ni l-au arătat zilele astea atât în tribună cât și în țară….nu am cuvinte să descriu. Suntem pe primul loc, suntem în al nouălea cer, vrem doar să ne bucurăm să facem românii și mai fericiți în continuare. Avem potențial, calitate. Pentru noi nu este o surpriză (n.r. – moment în care se aud manele pe fundal). Nici pentru noi nu este o surpriză. Îmi doresc să plec cât mai târziu în Germania și să mă bucur alături de colegii mei în continuare”, s-a arătat plăcut surprins Radu Drăgușin.

Întâlnim „Portocala Mecanică” în optimi

Pentru că Georgia a bătut-o pe Portugalia, România va juca în optimile de la EURO 2024 cu Olanda, locul trei din Grupa D. În cazul în care Georgia și Cehia nu câștigau cu Portugalia și Turcia, România ar fi întâlnit-o pe Slovenia în optimi.

Meciul României cu Olanda se va disputa la 2 iulie, de la ora 19:00, pe stadionul din Munchen, acolo unde prima noastră reprezentativă și-a început parcursul de la EURO 2024, cu marea victorie din partida cu Ucraina, încheiată cu un sec 3-0 în favoarea alor noștri.

RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments