1.2 C
București
duminică, 10 decembrie, 2023
Google search engine
StiriInternRomânia merge la EURO 2024!

România merge la EURO 2024!

România s-a calificat la un nou turneu final de Campionat European de fotbal, cel din 2024, după o pauză de opt ani.

Victoria de la Felcsut, din Ungaria, împotriva naționalei israeliene cu scorul de 2-1 (meciul a avut loc pe un teren neutru din cauza războiului din Fâșia Gaza, dintre Israel și gruparea Hamas) le-a oferit tricolorilor șansa de a intra în posesia biletelor de participare la EURO cu un meci înaintea încheierii preliminariilor.

De semnalat că fotbaliștii români au plecat la startul acestor preliminarii cu șansa a treia în grupa I, după Elveția și Israel, extrase din primele două urne valorice, dar acum, aproape de încheierea tuturor confruntărilor, au marea ocazie să termine pe primul loc.

Ianis Hagi a marcat golul marii calificări în minutul 63 al confruntării cu Israel, disputat pe teren neutru (captură video)

În acest moment al disputelor, tricolorii ocupă prima poziție, cu 19 puncte, cu două mai multe decât Elveția, principala favorită a grupei la ora extragerii contracandidatelor. Confruntarea dintre România și Elveția, de marți, 21 noiembrie, se anunță deja a fi un regal fotbalistic, ce se va juca cu casa închisă, ambele echipe fiind deja calificate la EURO 2024.

De remarcat că tatăl actualului selecționer, Anghel Iordănescu, e cel care a condus naționala României la EURO 2016.

EURO 2024, la care va participa naționala lui Edi Iordănescu, va avea loc în Germania, între 14 iunie și 14 iulie 2024.

Golul victoriei României în fața Israelului a fost semnat de către Ianis Hagi, cel care a declarat recent că pentru pentru a răspunde la o eventuală convocare la națională ar veni „și la 3 dimineața să joace”.

Alexandru Catalan
Alexandru Catalanhttp://canal33.ro
Cu experienţă de aproape 30 de ani in presa din România în agenţii de presă şi redacţiile celor mai imortante cotidiene – Adevărul, Capital, Libertatea, Click, ProSport ca Şef de departament şi Redactor Şef Adjunct, Alexandru este moderatorul a cinci emisiuni la Canal 33 HD şi Editor Coordonator al site-ului www.canal33.ro
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments