14.3 C
București
vineri, 24 mai, 2024
Google search engine
Alegeri 2024Românii nu dau două parale pe candidaturile prezidențiale ale tandemului Ciolacu-Ciucă!

Românii nu dau două parale pe candidaturile prezidențiale ale tandemului Ciolacu-Ciucă!

Dezastru total pentru liderii actualei coaliții guvernamentale, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, dacă cei doi s-ar înscrie în cursa pentru alegerile prezidențiale.

Conform celui mai recent sondaj de opinie pe această temă, atât Marcel Ciolacu, cât și Nicolae Ciucă, ar obține procente mult mai mici decât cele cu care e cotat candidatul independent Cătălin Cîrstoiu, cel susținut de alianța electorală PSD – PNL, la fotoliul de primar general al Capitalei.

Astfel, dacă ar decide să facă acest pas important, cel al candidaturii la funcția supremă în stat, liderul celui mai important partid politic din această seară, Marcel Ciolacu, ar obține 9,6% dintre opțiuni. În cazul în care s-ar lua în calcul doar voturile valide, procentajul acestuia ar crește la 11,3%. Cel puțin așa rezultă din sondajul realizat de cei de la AtlasIntel, realizat în perioada 5-9 aprilie, la nivel national, și prezentat la comanda celor de la Digi 24.

Partenerul său de coaliție, Nicolae Ciucă, ar înregistra, potrivit aceluiași sondaj, cifre și mai proaste: 5% dintre opțiuni și 6,2% dintre voturile valide!

Asta în timp ce medicul Cătălin Cîrstoiu e cotat la 17,4 procente din intențiile de vot ale bucureștenilor!

De remarcat că în toate scenariile luate în calcul de autorii sondajului, Mircea Geoană rămâne cel mai bine văzut candidat, cu ceva mai mult de 33% dintre intențiile de vot ale românilor. Dacă rezultatele ar fi calculate în funcție strict de voturile valide, atunci procentul actualului secretar general adjunct al NATO ar crește la 44,7%.

Geoană s-ar dulea în turul al doilea cu George Simion sau Cătălin Drulă, dar surprinde poziția a patra ocupată de senatoarea Diana Șoșoacă.

Alegerile prezidențiale din 2024 sunt programate în două tururi de scrutin, începând cu mijlocul lunii septembrie.

Vasile Trofim
Vasile Trofimhttp://canal33.ro
Vasile Trofim a intrat in presa la scurt timp după 1992. A început mai întâi ca fotoreporter-colaborator la Evenimentul zilei, in vremea în care director era Ion Cristoiu, a contribuit la cresterea săptămânalului „Expres Magazin” si a ziarului bucureștean „Ora”. Prins in tumultul vieții economice a ultimilor ani a scris pentru publicația online revista-patronatelor.ro. Se declară un fan necondiționat al stilului jurnalistic promovat de regretata Jeana Gheorghiu, a cărui școală de specialitate a și urmat-o dealtfel.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments