16.7 C
București
joi, 23 mai, 2024
Google search engine
EDITORIAL„Scandalul Lasconi”, o manevră a unui serviciu secret?

„Scandalul Lasconi”, o manevră a unui serviciu secret?

Am urmărit pasiv „scandalul Lasconi” și unele poziționări în jurul lui, precum și succesiunea foarte rapidă a evenimentelor, și în acest moment totul pare o orchestrare a unui serviciu secret care a creat în laborator o strategie prin care Marcel Ciolacu va ajunge următorul președinte al României, iar PNL va deveni un etcetera al politicii românești. Asta ne arată că serviciile noastre „joacă” în politică, deși statutul lor formal nu le permite asta. Bineînțeles că, întrebate, nici ustoroi n-au mâncat, nici gura nu le miroase.

De ce cred că e o manevră complexă a unui serviciu secret? Din cum e pusă în scenă toată telenovela. Iese Elena Lasconi, primărița din partea USR a unui orășel micuț de provincie, Câmpulung-Muscel, într-un interviu TV la o ANUME televiziune și face niște declarații de bun simț pentru cea mai mare parte a populației României. Că susține familia tradițională dintre un bărbat și o femeie și că a votat ”DA” la referendumul dedicat, DAR, și e un ”dar” important, susține ideea ca cuplurile homosexuale să aibă drepturi civile recunoscute de stat. O poziție echilibrată și de mult bun simț.

Ei bine, prima lovitură de teatru: iese pe internet Oana Lasconi, fiica primăriței, și nu doar o susținătoare și militantă, dar, potrivit propriilor declarații, o MEMBRĂ a comunității LGBTQ (dar mai toate articolele din presă par a ignora deliberat sau lăsa în umbră acest ”amănunt”) și o atacă pe propria mamă, declarându-se ”dezgustată” că mama sa, Elena Lasconi, este de acord doar cu drepturile civile și nu cu EGALITATEA totală, pe orice plan, ale cuplurilor homosexuale cu cele heterosexuale și o declară pe propria mamă ”homofobă”.

A doua lovitură de teatru: declarația unei necunoscute (Oana Lasconi) este preluată și rostogolită de publicații importante și în câteva ore, forțează o poziționare a președintelui USR, Cătălin Drulă, iar Elena Lasconi este forțață de USR să se retragă de pe locul 1 pe lista de europarlamentari a USR. În secundar: Oana Lasconi este o persoană care TRĂIEȘTE din apariții media, la Paris, în industria gaming-ului, și este foarte versată și foarte ”înfiptă” în felul ei de comunicare video, cu multă abilitate și aplomb. Dramoleta lacrimogenă și de vulnerabilizare pare ciudată și nespecifică felului ei de a se manifesta video.

A treia lovitură de teatru: după ce a distrus cariera politică a mamei, A DOUA ZI, Oana Lasconi își revine din lacrimi și depresie și își recapătă armura de amazoană LGBTQ, și declară ca va intra în politică. Nu spune unde, dar cel mai firesc ar fi în USR, după poziționările partidului și ale președintelui Drulă. Și va lăsa deoparte ”corupția ucide” și va apăsa accelerat pe temele și propaganta LGBTQ.

Acum, de ce cred că toate acestea sunt orchestrate de un serviciu secret românesc?

Pentru că anunțase de ceva timp George Simion, președintele AUR, un nou referendum pentru ”familia tradițională”. Temă sensibilă în electoratul tradițional românesc, dar care era cam fâsâită. Avea nevoie de ceva energie, de un ”incident” care să o repună pe tapet și să dea AUR o platformă serioasă să iasă pe locul 1 la europarlamentare (și sunt șanse mari că va ieși, acest lucru fiind necesar pentru pașii următori ai planului).

Oana Lasconi va intra în politică. Poate chiar va fi pusă pe lista de europarlamentari USR în locul mamei sale. Va bate toba agresiv pe temele LGBTQ și va lovi nemilos mai departe în propria mamă, pentru că asta îi alimentează poziționarea și povestea – fără Elena Lasconi ar fi nimeni. Și iată cum, dintr-o primăriță dintr-un oraș care nu contează și o tânără pe care nu o știa nimeni, se creează un ”incendiu” media care nu poate fi explicat decât prin acoperiții pe care acel serviciu secret îi are în media, sau unitățile media cu epoleți.

Acest scandal va alimenta și va face din tema referendumului pentru familia tradițională ceva important, va crea din nou polarizare și dezbinare și un scandal între USR și AUR (ambele, în opinia mea, creații ale aceluiași serviciu secret care joacă la două capete). Acest scandal va alimenta creșterea ambelor partide. Cine va ieși din schemă? Ați ghicit: PNL. Care nu va mai avea teme și spațiu media, nu va mai avea voce. PSD este vioara întâi la guvernare și deja a anunțat că în 2024 mărește pensiile cu 40% chiar în preajma alegerilor, deci PSD va avea ași în mânecă. PNL se va destructura, va deveni noul CDR.

Indiferent dacă ”noul referendum” se va ține sau nu, va da suficient vânt în pânze lui George Simion să se exprime, să activeze frici atavice și să iasă într-adevăr pe locul 1 la europarlamentare. Mișcare importantă ca păpușarii din umbră de la serviciul secret să poată să vânture ”sperietoarea ” AUR pe la Bruxelles dar și în România. George Simion va intra în turul 2 al prezidențialelor cu candidatul PSD. Și, din nou se va reedita schema ”Vadim versus Iliescu” și sub spectrul riscului real ca Simion să câștige (doar a câștiga europarlamentarele, nu? – alegeri neimportante pentru PSD, localele și generalele sunt importante, dar bune de speriat o parte din electrorat prin rezultatul lor), iar PSD va recâștiga președinția după multe decenii de salivare pe margine.

Apoi, PSD va face alianță cu cine va vrea sau îi va servi, fie și cu PNL, care va fi redus la o anexă, cum a fost mult timp UDMR-ul. Un cățeluș fără dinți care linge mâna stăpânului.

Sunt prea bătrân ca să cred că toate cele de mai sus sunt ”întâmplări”. E o strategie. Mult Hollywood. Dar poporul pune botul, pentru că, scenariștii din spate au abilitate și mijloace.

Elena Lasconi cred că este pur și simplu o victimă colaterală, sacrificată pe altarul politicii. Iar tânăra stea, Oana Lasconi, va fi tocmai bună de contrapondere la George Simion, ca să se potențeze unul pe altul. Că e și ea cu epoleți pe umeri sau doar bine manevrată din spate, e mai puțin important. Nimic imporant însă în România nu se întâmplă fără a fi parte dintr-o schemă a Sistemului.

Stați liniștiți, trăim în democrație și veți putea vota unul dintre candidații Sistemului. Toti sunt ai Sistemului, dar tu vei avea senzația că ai ales.

Alexandru Răducanu
Alexandru Răducanuhttp://canal33.ro
Fondatorul Canal 33 Romania, este licenţiat în psihologie, are Master Degree în advertising, MBA Romano-Canadian în Marketing la Universitatea din Ottawa, Canada şi specializare în cadrul Colegiului Naţional de Informaţii, Academia Naţională de Informaţii. Este antreprenor, publisher al revistelor The Marketer şi Business Woman, jurnalist, realizator TV, mentor în dezvoltare personală şi spirituală, fondator School of Light, autor şi deţinătorul recordului mondial Guinness World of Records pentru cel mai lung talk show din lume : 72 de ore și 18 minute.
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments